Miracol in Himalaya. Alpinist , salvat dupa 47 de zile de la disparitie

587

      Un alpinist din Taiwan disparut de 47 de zile in munti a fost gasit de autoritati in viata. Liang Sheng Yueh a fost recuperat de autoritati miercuri (26 aprilie), dupa mai bine de o luna si jumatate de cautari. Liang a fost descoperit la „piciorul” unei cascade si transportat de urgenta cu un elicopter la un spital din capitala Nepalului, Katmandu. Prietena alpinistului, in varsta de 19 ani, nu a reusit sa supravietuiasca. Fata murise cu 3 zile inainte ca salvatorii sa ajunga la ei, potrivit ABC Australia.

 

Tinerii au ajuns in Nepal in data de 9 martie. Incepand cu a doua zi ei nu au mai putut fi contactati la telefon. Cei doi urmareau sa parcurga un traseu nu tocmai popular printre alpinisti si nu foarte aglomerat. Tinerii au fost surprinsi de o furtuna de zapada si s-au ratacit. Din primele cercetari se pare ca au incercat sa urmeze cursul unui rau in speranta de a da peste o asezare umana. Au alunecat insa si au cazut de pe marginea unei cascade undeva la 2600 de metri altitudine. Cei doi au ramas blocati la baza ei pentru ca nu au mai reusit sa escaladeze peretele si au ramas prinsi ca intr-o capcana.

Tinerii erau neinsotiti si au reusit sa supravietuiasca din propriile provizii timp de doua saptamani. Barbatul le-a spus salvatorilor ca au mancat apoi doar sare si au baut apa.

„Tanarul a ajuns la noi in stare de epuizare. A pierdut 30 de kilograme in greutate suferind de malnutritie severa. Picioarele ii erau pline de viermi, iar parul era invadat de paduchi,” a declarat un medic de la Spitalul Central din Kathmandu.