Misiune pentru Euro! Judoka Simionescu a fost ovationat de public

830
Misiune pentru Euro! Judoka Simionescu a fost ovationat de public

Judoka Simionescu a avut  o perioada de refacere dupa accidentarea suferita la pregatire in Japonia. Ambitios, ieseanul a ales cu doua zile inainte de „Nationale” sa intre pe „tatami” la Cluj. 

Judoka Simionescu a povestit pentru AIMX parcursul spre medalii.

„Semifinala am avut-o cu un sportiv din Miercurea Ciuc, Koncz Botond. E un sportiv bun, inalt, incomod dar am reusit sa castig prin Ippon. In finala am luptat cu Mircea Croitoru. Finala a fost intre colegi. Am hotarat sa facem un meci frumos si reactia publicului a spus tot. Am fost aplaudati la fiecare faza si spectatorii au apreciat fiecare moment. A fost care pe care meciul! Eu si Mircea concuram pentru Politehnica Iasi. Suntem cam la aceeasi inaltime si eu am 15 kg mai mult.”

Judoka Simionescu a ajuns la 155 kg la 1. 89m.e puternic, ambitios, dar accidentarile i-au creat probleme in cariera.

„Aveam dubii daca sa lupt la Cluj! In ultima zi din stagiul de pregatire din Japonia am facut o ruptura la coapsa. In Rusia, la Grand Slam am decis in ultima clipa sa lupt. Problema era serioasa dar am avut grija sa nu se agraveze la nationale.”

Cu doua zile inainte de competitia de la Cluj, Vladut Simionescu a decis sa lupte, sa intre cu un moral bun pentru Europene.

„Aveam nevoie de cateva victorii si am castigat titlul national. La categoria Open a fost mai greu, cu adversari mai buni. Finala am avut-o cu Daniel Natea. A fost o lupta frumoasa! Noi mereu facem meciuri spectaculoase impreuna.  A castigat dar ma ambitioneaza. Am vazut ca sunt intr-o forma fizica buna. Daca voi continua asa voi ajunge la European in varf de forma. Sper sa prind o zi buna atunci.”

Judoka Simionescu va continua pregatirea acasa la Iasi.

„Fac si refacere cu recuperare la picior dupa ruptura din stagiul de pregatire din Japonia. Ma pregatesc la Iasi fiindca am toate conditiile.”

Vladut Simionescu a inceput Judo cu Florin Grosu, antrenorul care si-a pus amprenta pe cariera ieseanului.

„Cand eram aproape sa ma las, Florin Grosu m-a motivat sa nu renunt. La lotul national l-am intalnit pe Adrian Croitoru. El a fost modelul meu. M-a inspirat! Il urmaream cand eram mic in momentele cand lupta. Kohei  Oishi a venit acum si ne ajuta foarte mult fiindca e un antrenor de top. La nivelul acesta detaliile fac diferenta iar dansul stie tot ce trebuie ca sa devenim mai buni.”

La campionatul national de la Cluj-Napoca, Vladut Simionescu si-a adjudecat medalia de aur la categoria plus 100kg.si argintul la categoria Open >80 kg.

Autor: Ovidiu Pețenghea