Moieciu de Sus devine capitala alergarii montane la inceput de mai

573

Moieciu de Sus asteapta in weekend-ul 3-5 mai peste 2000 de alergatori montani. Concursul EcoRun Moieciu ajunge la o editie aniversara: a zecea. Numarul tarilor care vor avea sportivi la start este impresionant: 21. Competitia propune doua curse pentru adulti: maraton, 42 de kilometri si cros, 14 kilometri, dar si o cursa destinata celor mai mici. 650 de copii sunt asteptati la start. aimx.ro este partener media al Salomon EcoRun Moieciu. 

aimx.ro va fi prezent la Moieciu de Sus in acest week-end. Urmariti pagina de facebook si site-ul pentru informatii in timp real si surprize

Moieciu de SusPopulatia din Moieciu de Sus creste la sfarsitul acestei saptamani cu 40 la suta. Peste doua mii de alergatori sunt așteptati sa ia startul la Cros si la Maraton. Un numar incredibil de 726 de fete se vor afla la start. 161 dintre ele au ales chiar Maratonul. Numarul tarilor participante este de 21 in acest an. Steagurile multicolore vor anima centrul satului si au fost arborate deja de organizatori.

„Am crescut cu fiecare editie, iar acum, avand in spate toata experienta si o echipa extraordinara, asteptam cu nerabdare sa traim in 2019 emotia unui nou Start. Parcursul traseului este de o frumusete aparte, sus-jos pe muchiile din imprejurimile satului Moieciu de Sus. Ofera alergatorilor si sustinatorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural si traditional de la poalele muntilor Bucegi și Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorinta de a face cunoscute aceste locuri si de a incerca sa le conservam si sa le valorificam prin incurajarea ecoturismului si a sportului”, spun organizatorii EcoRun Moieciu.

EcoRun Moieciu cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de miscare in aer liber si iubitorilor de munte

Maraton: este un concurs destinat alergatorilor experimentati si celor care doresc sa-si depaseasca limitele. Va fi o cursa pe distanta clasica de 42 de kilometri, cu o diferenta de nivel de cca +2300m. Startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.

Cros:  este o cursa destinata celor care prefera distantele mai scurte sau care au inceput de curand alergarea si doresc sa-si schimbe modul de viata, sa devina mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m. Startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus.

EcoKids (3-17 ani): Este un concurs destinat copiilor. In functie de categoria de varsta se vor parcurge diferite distante (intre 200 si 1900 de metri).

Ionut Zinca este alergatorul care detine ambele recorduri la EcoRun Moieciu. A reusit cel mai bun timp din istoria cursei de cros in 2015: 56.04. La editia precedenta a devenit si cel mai rapid alergator al maratonului: 3.27.11.

Maine, pe www.aimx.ro, aflati favoritii din acest an, declaratiile acestora inainte de concurs, dar si oamenii care nu au ratat pana acum nicio editie.

Autor: Vlad Lucian Arhire