Mondialele de haltere pentru juniori, de la Bucureşti, anulate de coronavirus

47

Mondialele de haltere pentru juniori U20 nu vor mai avea loc anul acesta la Bucureşti. Federaţia Internaţională de Haltere a anunţat pe site-ul oficial anularea competiţiei din cauza epidemiei de coronavirus. Mondialele erau programate între 14 şi 21 martie.

Mondialele de haltere pentru juniori ar putea avea loc în iunie sau în toamnă

Mondialele de haltere pentru juniori U20, de la Bucureşti, au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia Internaţională de Haltere.

”Având în vedere planificatele Campionatelor Mondiale de juniori 2020, sănătatea şi bunăstarea participanţilor este o prioritate pentru noi. Am făcut toate demersurile pentru a obţine cele mai bune sfaturi în această privinţă. Recenta răspândire a coronavirusului (COVID19) în lume a fost pe agenda noastră şi a preocupărilor noastre. În prezent, riscul la sănătatea individuală rămâne scăzut. În încercarea de a limita impactul, autorităţile de sănătate publică şi guvernele din întreaga lume au acţionat cu rapiditate luând măsuri pentru a încetini şi preveni răspândirea virusului. Între aceste măsuri se află şi avertismente de călătorie, interdicţii de călătorie, carantină şi măsuri de auto-izolare”, se arată în comunicatul IWF.

„Campionatele Mondiale, cum sunt cele de juniori, programate din 13 martie la Bucureşti, implică oameni din peste 80 de ţări care să fie în aceeaşi incintă împreună. Barele şi greutăţile sunt atinse de multe mâini, iar în acest caz vârsta sportivilor trebuie luată în considerare. În plus, având în vedere măsurile complexe luate pentru sănătatea publică, IWF nu poate asigura că toţi sportivii din toate naţiunile pot participa (iar dacă participă nu se ştie dacă vor putea reveni acasă)”, au mai scris cei de la forul mondial.

IWF a purtat discuţii îndelungate cu Federaţia Română de Haltere, iar după aceste consultări, la cererea preşedintelui FRH, Nicu Vlad, ”Comitetul Executiv al IWF a fost de acord cu anularea Campionatelor Mondiale de haltere pentru juniori de la Bucureşti, ca măsură de precauţie, având în vedere evoluţia epidemiei COVID19. De asemenea au fost anulate şi reuniunile Comitetului Executiv şi Congresul IWF de la Bucureşti”.

„Da, Mondialele de la Bucureşti au fost suspendate, perioada aceasta este sistată. Vom avea o şedinţă a Comitetului Executiv a federaţiei internaţionale între 10-12 martie şi se va decide când, cum şi în ce fel. Momentan competiţia este anulată pentru perioada asta de martie. În Comitetul Executiv vom vedea când va fi programată, poate să fie în iunie sau în toamnă, nu ştim exact. Sunt mai multe aspecte care trebuie stabilite, pentru că la acest Campionat Mondial exista şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. Sunt sportivi care trebuie lăsaţi să participe la alte competiţii, e un pic mai complicat. Să vedem dacă Comitetul Olimpic Internaţional ne permite sa extindem un pic perioada de calificări, sunt mai multe aspecte pe care Comitetul Executiv trebuie să le pună în balanţă”, a declarat Nicu Vlad.

Mondialele de juniori de la Bucureşti reprezentau criteriu de calificare „Gold” pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la competiţie erau aşteptaţi aproximativ 350 de sportivi din 60 sau 70 de ţări de pe cele cinci continente.

Federaţia Internaţională de Haltere va permite sportivilor să se înscrie la alte competiţii până la finalul campaniei de calificare la JO 2020, de pe 30 aprilie.

Pe AIMX aflati cine s-a remarcat pentru Romania la Cupa Europeana de Judo de la Varsovia. Articolul este aici!

Credit foto: bzi.ro