Romania va fi reprezentata in premiera la Mondialul de Alergare Montana de Ultramaraton

756

  Romania va fi reprezentata in premiera la Mondialul de Alergare Montana de Ultramaraton. Competitia se va desfasura in Spania,la Penyagolosa, in 12 mai. Consiliul Federal a votat vineri ca Romania sa participe atat cu o echipa masculina, cat si cu una feminina. aimx.ro a aflat cine face parte din lot.

Premiera pentru ultramaratonul montan romanesc. Romania va fi reprezentata la editia din 2018 la Mondialul de Alergare Montana de Ultramaraton atat la masculin, cat si la feminin.

Mondialul de Alergare Montana de UltramaratonVineri Consiliul Federal din cadrul Federatiei Romane de Atletism s-a intrunit pentru a discuta CV-urile primite de la alergatori. 8 baieti si 3 fete si-au anuntat intentia de participa la Mondialul de Alergare Montana de Ultramaraton. In urma analizei dosarelor s-a stabilit si votat ca Federatia sa trimita in Spania o echipa masculina formata din 4 componenti si una feminina formata din 3 alergatoare. Federatia va face anuntul oficial in data de 2 aprilie. aimx.ro a aflat cine face parte din lotul trimis in Spania.

Echipa Romaniei (masculin): Robert Hajnal, Radu Milea, Andrei Preda, Andrei Tale

Echipa Romaniei (feminin): Ana Cristina Constantin, Cristina Cecan, Ioana Maria Sabo

Cele doua loturi ale Romaniei vor fi insotite de antrenorul Sergiu Dascal, de la CSM Cluj.

In clasamentul pe echipe puncteaza cei mai bine clasati 3 sportivi la finalul Campionatului Mondial de Alergare Montana de Ultramaraton. Exista posibilitatea ca si alti sportivi romani sa fie prezenti la start, dar sa isi suporte cheltuielile de deplasare singuri. Raul Butaci este un ultramaratonist roman stabilit in Catalonia si a anuntat ca ar dori sa reprezinte Romania la acest Mondial.

 Traseul are 85 de kilometri, cu 5000 de metri diferenta de nivel. Pleaca de la nivelul marii, din orasul Castellon, iar finish-ul este pe varful Sant Joan de Penyagolosa, la aproape 1400 de metri altitudine. Concurentii trebuie sa ajunga la sosire in maximum 15 ore. Startul se da in 12 mai la ora 6 dimineata.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Penyagalosa Trails Facebook