More Than Human: cros si ultra la Stefesti, Prahova

97

More Than Human este un alt concurs de alergare care „a reusit sa dea din coate” in epidemia de coronavirus si sa-si astepte concurentii la start. Competitia este organizata de Clubul Sportiv Atletico Slanic in colaborare cu primaria comunei Stefesti si Asociatia MRMO. Sunt doua curse care se vor desfasura in doua zile diferite: pe 5, respectiv 6 septembrie. Competitia are loc acasa la detinatoarea recordului national la 48 de ore de alergare Stefania Gabriela Iaciu.

More Than Human 2020 este un concurs care se desfasoara pe trail

Sambata are loc o cursa rapida, 100 la suta alergabila, in care tehnica si viteza de deplasare au un rol determinant: ROCA (9,3 kilometri, cu 333 de metri diferenta de nivel). Startul e la ora 9.

„Cei mai buni dintre cei mai buni vor avea sansa sa demonstreze ca-si merita statutul de campioni, iar cei inca nu foarte buni vor experimenta o cursa usoara si placuta, in care provocarea va fi sa nu-i dea prea repede la vale” spun organizatorii.

A doua zi se va desfasura Drumul Pietrei 8H – adica se va alerga ROCA de cate ori este posibil intr-un interval de 8 ore.

Se alearga pe drum forestier la „More Than Human”

„Unii dintre participanti vor veni pentru o drumetie pe cinste, altii vor fi curiosi sa-si testeze limitele si vom avea parte si de cei care vor sa-si ciopleasca in piatra renumele de campioni. Aceasta proba poate fi considerata de unii cunoscatori ai fenomenului ca reparatie morala pentru campionatele nationale de ultramaraton rezervate seniorilor – care n-au avut loc anul acesta – dar noi am prefera sa fie considerata mai degraba un prim campionat national de ultramaraton montan rezervat atletilor masters. Adica incercam sa privim partea mai luminoasa a lucrurilor si ne straduim sa demonstram ca meritam sa organizam viitoarele editii. Si la aceasta proba vor exista toate categoriile si speram sa avem surprize dintre cele mai placute” anunta organizatorii prin intermediul aimx.ro

Te poti inscrie, AICI !!!

Tot pe aimx.ro poti citi si despre un campionat unde asteptam sa apara viitorii performeri din atletism, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire