„Greii” din ULTRA si MTB se intrec la Mures 24H. E record de participare!

528

Se anunta o noua editie epica la Mures 24H. Concursul de alergare si mountain bike are startul sambata la ora 9 dimineata. Si se incheie fix dupa 24 de ore. Sunt 156 de participanti in total. Nume grele la start. Printre ele, Robert Hajnal, cel mai valoros ultramaratonist roman al momentului. Hajnal detine si recordul competitiei: 194,4 kilometri alergati in 2018.

Mures 24H ajunge la a treia editie si creste in popularitate in randul alergatorilor si riderilor

Competitia se desfasoara pe aceeasi bucla de 10,8 kilometri cu 215 metri diferenta de nivel. Sunt doua puncte de hidratare: la start si la kilometrul 5. Noaptea traseul este marcat cu benzi reflectorizante. Fata de editiile trecute organizatorii au vesti bune: ursii nu au fost vazuti in ultima saptamana prin padure, iar albinele, care au provocat „daune mari” in trecut, lipsesc cu desavarsire.

„Oricum ne-am luat masuri suplimentare. Pe perioada intregului concurs vom avea 2 ATV-uri care vor patrula mai ales pe timp de noapte pentru a face zgomot. In plus, avem si 5,6 baieti ce vor fi permanent pe biciclete, pe traseu. Iar la jumatatea traseului avem un punct de hidratare cu muzica, lumina si voluntari multi” a spus pentru aimx.ro Laura Cioca, membra a staff-ului Mures 24H.

Alergatorii au inceput deja sa se stranga la Targu-Mures. Si-au montat corturile pe platoul Cornesti si trec sa-si ridice kiturile de participare.

Toma Coconea a ajuns in zbor, cu parapanta, la Mures 24H

mures 24H record55 de baieti si 7 fete vor fi la start in concursul individual de alergare. 3 din TOP 5-ul de anul trecut: Robert Hajnal, Adrian Costea si Toma Coconea. Cristi Borcan, cel care detine recordul Romaniei la 48 de ore de alergare, ultramaratonistul Laurentiu Moga, alergatorul montan de ultra Alex Cosmin Petrut sau ultramaratonistul din Constanta Daniel Antonaru sunt si gata sa-si depaseasca limitele.

Si triplul castigator de la Arctic Ultra 6633, Tibi Useriu, va fi la start.

„Nu am schimbat prea mult fata de editiile anterioare. Calitativ insa va fi mai bine. Avem 4 portii de mancare pregatite sa le servim concurentilor. Va fi multa macare: de la dulciuRi, pana la carnati si cas. Speram sa nu-i ingrasam :). Ii asteptam si cu o piscina, cu 2 rezervoare imense de apa (800 de litri), multa gheata si o masina frigo cu fructe” – Laura Cioca pentru aimx.ro

Se anunta o zi calduroasa maine la Targu Mures ca de altfel in mare parte din tara. Vor fi 22 de grade la start, dar temperatura va urca pe parcursul zilei pana spre 32,33 de grade la umbra.

VIDEO: FINISH MURES 24H 2018:

https://www.youtube.com/watch?v=t4Q3QBqGDG0

Tot pe aimx.ro piti citi despre tentativa in desfasurare a ultramaratonistului Daniel Trusca de a bate recordul la 48 de ore de alergare, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire