Mures 24H este cuibul ultramaratonistilor la acest sfarsit de saptamana

566

   Se anunta o editie epica la Mures 24H. Si este doar a doua din istorie. Nume importante se vor afla la start. 61 de concurenti vor alerga pe bucla de 10,8 kilometri in proba individuala de 24 de ore. Fiecare tura inseamna si 250 de metri diferenta de nivel. Traseul este unul pe trail. Noroiul va fi prezent din plin din cauza ploilor dese din aceasta perioada. Exista si vesti bune insa. Ursii nu au mai fost vazuti in zona platoului Cornesti de doua saptamani. Cel putin de padurari :).

Adrian Costea a castigat editia de anul trecut a Mures 24H. A alergat 158 de kilometri in plin cod portocaliu de canicula

   Adrian Costea (foto) este favoritul localnicilor. In acest an va avea o concurenta pe masura. Robert Hajnal, Tibi Useriu, Toma Coconea, Adrian Bontiu,Mariana Nenu sunt doar cativa dintre sportivii care vor alerga la Mures 24H. In total sunt 61 in cursa individuala. Startul se va da de pe platoul Cornesti. Ambitiile sunt mari. Mariana Nenu a venit inca de miercuri la Targu Mures pentru a se antrena chiar la „locul faptei”. In urma cu o luna a reusit un PERSONAL BEST in 24 de ore: 210 kilometri. La Mures 24h Mariana a parcurs anul trecut 126 de kilometri in 17 ore si 35 de minute. A abandonat dupa ce a fost intepata de o viespe.

„Albine nu am mai vazut in acest an. Padurarii ne-au informat ca nici ursi nu au mai fost vazuti in zona in ultimele doua saptamani. Oricum, fiecare concurent va avea un fluier la el pentru a face zgomot. Salvamontul va patrula pe traseu cu ATV-uri, mai ales pe parcursul noptii, pentru a oferi siguranta alergatorilor si celor care participa la concursul de MTB” a declarat pentru aimx.ro Vasile Barbu, presedintele Mures Runners.

Traseul este foarte bine marcat. Pentru a fi cat mai vizibil pe timp de noapte au fost montati licurici reflectorizanti

„In mare parte este acelasi traseu ca si anul trecut. Este foarte bine marcat cu licurici reflectorizanti. Se vede foarte bine pe timp de noapte. Spui ca esti pe pista unui aeroport”, a mai precizat Vasile Barbu. Primii concurenti s-au acomodat deja cu bucla. Printre ei si ultramaratonistul Adrian Bontiu.

„Traseul este marcat foarte bine și cred ca va iesi ceva frumos. Pentru ca ploua in fiecare zi sunt porțiuni pe traseu unde este noroi. Nu ai pe unde sa ocolesti si trebuie sa treci pe acolo.In proportie de 95 la suta este alergabil insa. Am vrut sa incep cursa cu adidasi de asfalt, dar nu este o idee foarte buna. Sunt portiuni, pe coborari, unde aluneci puternic”, a spus pentru aimx.ro Adrian Bontiu. 
Startul se da sambata la ora 10 dimineata. aimx.ro va va tine informati pe parcursul celor 24 de ore cu noutati, imagini VIDEO si clasamente atat pe pagina de facebook, cat si pe site.
Autor: Vlad Lucian Arhire