Nicolae Balan castiga doua medalii la Campionatul de atletism si cros

640
Nicolae Balan castiga doua medalii la Campionatul de atletism si cros
Nicolae Balan castiga doua medalii la Iasi in probele de alergare la 1500 si 6000 de metri. Campionatul de atletism si cros al MAI a fost organizat pe Stadionul ” Alexandrescu” din municipiul Iasi. La competitie au participat aproximativ 200 de lucratori din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
La 1500 metri Nicolae Balan a bifat 04:17 iar la 6000 metri 18:51. Intrecerile s-au desfasurat pe stadionul Alexandrescu, iar crosul in Gradina Botanica. La aceasta competitie au participat toate structurile Ministerului Afacerilor Interne din tara.

Nicolae Balan castiga doua medalii la Iasi si prezinta pentru AIMX programul in continuare.

„Urmatoarea intrecere va fi in septembrie cand voi participa la Campionatul European al Politistilor si Pompierilor din Gibraltar. Acolo voi alerga trei probe ,cross country, o cursa de noapte si semimaraton. In mare majoritate a timpului ma antrenez singur si de cateva ori cu colegii si prietenii din Datacor Running Team echipa din care fac si eu parte. Urmatoarele concursuri la care voi participa sunt : in Italia, La Lavaredo, voi alerga proba de semimaraton. Am in program si Campionatul national de maraton si Campionatul national de alergare montana. Eu imi doresc cel mai mult sa fiu sanatos. Vreau sa ma pot bucura de alergare.”

In acest an Nicolae Balan a preluat stafeta de la Nicolae Soare si a castigat Semimaratonul de la Targu Mures. La 21k anul acesta s-a impus  Balan (01:14:34) in fata lui Marius Marian (01:15:25) iar pe trei a incheiat Ciprian Suhanea cu 01:16:13. Soare a concurat si a castigat la 10k.

„Concursul a fost frumos ,vremea a tinut cu noi mai ales in prima parte. Am alergat in pluton pe primii 10 km. dupa care am intarit putin. Mi-am mentinut pozitia pana la final. Au fost si portiuni de urcare ,dar cea mai grea a fost urcarea spre cetatea din Targu Mures.” -Nicolae Balan

AUTOR: Ovidiu Pețenghea