Nicolae Balan: „In 2019 trebuie sa muncesc mai mult”

353
   Nicolae Balan si-a stabilit obiectivele pentru 2019. Alergatorul din Bistrita vrea sa reprezinte Romania la Campionatul Mondial de 50 de kilometri. Concursul este gazduit de Brasov la inceputul lunii septembrie. In varsta de 32 de ani Nicu s-ar intoarce si in Italia pentru a alerga „Cortina Sky Race”. Anul trecut a castigat cursa de 20 de kilometri din Dolomiti intr-o maniera categorica.

Nicolae Balan „se incarca” pentru 2019 acasa, la Prundu Bargaului

   Nicolae Balan 2019„Ma antrenez zilele acestea pe valea Bargaului ,in statiunea Colibița,la Piatra Fantanele…Alerg pe strazi chiar daca acum au portiuni cu gheata si zapada. Condițiile sunt mai grele acum iarna, dar mergem inainte. Ne adaptam”, a declarat Nicu pentru aimx.ro. In decembrie a alergat 560 de kilometri. Se concentreaza pe volum, cu o medie intre 150 si 180 de kilometri pe saptamana, cu o mie de metri diferenta de nivel.
  Si-a fixat deja prioritatile pentru 2019. „Imi doresc sa fiu sanatos pentru a putea munci si a-mi indeplini obiectivele. Prioritar ar fi pentru anul acesta participarea la Campionatul Mondial de 50 km de la Brașov, de pe 1 septembrie. Intentionez sa imi depun dosarul pentru calificare. Pe langa aceasta competitie ar mai fi Maratonul Internațional de la Cluj Napoca si Campionatul National de Maraton din luna octombrie.”

    „Nu pot sa zic ca am un rezultat preferat in toata cariera mea. Toate rezultatele sunt frumoase indiferent de locul pe care il ocupi la finish. Ma bucur de fiecare data ca am terminat cursa si ca am invatat ceva si totodata ca m-am cunoscut pe mine” Nicolae Balan

Cel mai bun rezultat al lui Nicolae Balan pe distanta maratonului a fost obtinut la Bucuresti, in 2017: 2 ore si 34 de minute.

Nicolae Balan: „Am invatat ca trebuie sa muncesc mai mult”

  2018 i-a adus lui Nicolae Balan un rezultat important pentru cariera sa. A castigat Cortina Sky Race, o cursa de 20 de kilometri, cu 1000 de metri diferenta de nivel in 1.40.58. „Anul acesta am acumulat experiența, am cunoscut oameni si locuri noi si totodata am invatat ca trebuie sa muncesc mai mult. Mi-ar placea sa alerg o cursa in strainatate si in 2019. Poate chiar in Italia unde am fost si anul trecut. Am trait o experiența tare frumoasa alaturi de echipa si de oamenii de acolo. Si in Romania vreau sa alerg cateva curse de trail cum ar fi Semimaraton Brasov.
Autor: Vlad Lucian Arhire