Nicolae Balan revine in TOP si pregateste apararea titlului din Apuseni

654
Nicolae Balan revine in TOP si pregateste apararea titlului din Apuseni

Nicolae Balan a preluat stafeta de la Nicolae Soare si a castigat Semimaratonul de la Targu Mures. La 21k anul acesta s-a impus  Balan (01:14:34) in fata lui Marius Marian (01:15:25) iar pe trei a incheiat Ciprian Suhanea cu 01:16:13. Soare a concurat si a castigat la 10k.

„Concursul a fost frumos ,vremea a tinut cu noi mai ales in prima parte. Am alergat in pluton pe primii 10 km. dupa care am intarit putin. Mi-am mentinut pozitia pana la final. Au fost si portiuni de urcare ,dar cea mai grea a fost urcarea spre cetatea din Targu Mures.” -Nicolae Balan

Nicolae Balan este din Prundu Bargaului, este pompier la ISU Bistrita din 2006 si iubeste alergarea.

„Face parte din viata mea. Sincer nu as putea fara alergare. Ma face sa-mi depasesc limitele ,sa ma cunosc si sa cunosc oameni si locuri frumoase din tara noastra. Mai serios am inceput din anul 2012, iar antrenorul meu este Sergiu Dascal de la Csm Cluj unde sunt legitimat din 2013.”

Nicolae Balan a castigat semimaratonul de la Targu Mures si se pregateste sa-si apere titlul din Maratonul Apuseni.

„A fost bine pana la urma la Targu Mures. Eu vin dupa Crosul de la Ecomarathon. Am mai obtinut in acest an urmatoarele rezultate:

Loc 1 Vladeasa Winter Trail. Loc 2 cu echipa la campionatul national de semimaraton. Loc 2 la Semimaraton Intersport. Loc 4 La maratonul international Cluj. Loc 3 la crosul Ecomarathon.

Nicolae Balan are ca rezultate de referinta:

Loc 3 la Campionatul National de maraton si locul 1 cu echipa de anul trecut. Loc 1 cu echipa la Campionatul National de alergare montana. Loc 3 la selectia de anul trecut la alergare montana. Loc 1 la Campionatul Balcanic de cros al politistilor din Atena. Loc 4 la maratonul din Limassol. Loc 2 la Semimaratonul din cadrul Jocurilor Mondiale ale pompierilor si politistilor in Los Angeles.

Nicolae Balan face trecerea de la semimaraton la Maraton, ca sa ramana neinvins in Apuseni.

„In special se mareste numarul de km. alergati si se trece la alergarea mai mult pe dealuri in pregatirea pentru un maraton montan. Si ca sa acumulez diferenta de nivel. Ma antrenez in zona unde locuiesc, aproape de Piatra Fantanele si lacul Colibita,unde sunt zone mai inalte .”
Autor: Ovidiu Pețenghea