Nicu Buceanu inainte de Timisoara S24H: „Ma intereseaza recordul la 48 de ore”

404

Nicu Buceanu participa la cursa de 72 de ore din cadrul Timisoara S24H. Ultramaratonistul si-a fixat ca obiectiv doborarea recordului national la 48 de ore. Timisoara este pentru 3 zile capitala ultramaratonului romanesc. 154 de concurenti vor alerga in cursele de 6, 12, 24, 48, 72 de ore si stafeta. In premiera participantii de la primele 3 curse se vor lupta pentru titlurile de campioni nationali.

Nicu Buceanu ia startul in cursa de 72 de ore joi dimineata. In total 13 concurenti s-au incumetat sa participe la cea mai lunga cursa din cadrul Timisoara S24H

Nicu Buceanu Timisoara S24hNicu Buceanu este romanul care detine recordurile pentru Romania la 6 si 10 zile: 736,4 kilometri, respectiv 1089, 2 kilometri. Ambele performante au fost obtinute la finalul lunii aprilie 2018 in Statele Unite ale Americii in cadrul competitiei Sri Chinmoy Ten Day Race. Cursa a lasat urme adanci. „Mi-am revenit foarte greu dupa Statele Unite ale Americii. Mi-a fost dificil cand am reinceput antrenamentele. Parca nu mai stiam sa alerg la primele sedinte”, a dezvaluit Nicu Buceanu.

De aproape doua luni si jumatate se pregateste pentru cursa de la Timisoara. „Am strans aproape 1800 de kilometri in aceasta perioada. Sunt bine. Nici genunchiul care m-a suparat nu ma mai doare. Este foarte cald insa la Timisoara. La amiaza sunt 29 de grade. Am facut 2 alergari sa ma acomodez cat de cat pentru ca eu in Irlanda m-am pregatit la 12-14 grade. Va trebui sa ma adaptez din mers insa”, a mai punctat pentru aimx.ro Nicu.

In 2017 Nicu Buceanu a avut un duel teribil cu Andrei Szell in cursa de 48 de ore de la Timisoara. Ultimul s-a impus.

Andrei Szell si Nicu Buceanu sunt din nou la startul unei curse din cadrul Timisoara S24H. De data aceasta alearga la 72 de ore. Anul trecut ambii au doborat cea mai buna performanta la 48 de ore. Andrei a castigat concursul cu 292,94 de kilometri alergati, iar Nicu a alergat 284,28. „Ma intereseaza recordul la 48 de ore!” a declarat in exclusivitate pentru aimx.ro Nicu Buceanu cu doar cateva ore inainte de start.

Ultramratonistii de la Timisoara S24H, cursa de 72 de ore:

Mihai Albert, Andrei Szell, Costel Margarit, Jarocki Lukasz, Aldo Maranzina, Tibor Seres, Simona Gollent, Adrian Jiarca, Mihaly Papp, Flavius Adrian Ciulica, Roland Bolboaca, Stefan Iulian Cojocnean, Nicolae Buceanu

Autor: Vlad Lucian Arhire