Nicu Buceanu scrie istorie in ultramaraton: a stabilit un nou record national la 144 de ore

684

  Nicu Buceanu scrie istorie in ultramaraton. Sportivul de 38 de ani are incepand de luni seara cea mai valoroasa performanta romaneasca in alergare pe 6 zile. Ultra altetul a alergat 736,4 kilometri in cele 144 de ore(6 zile) de la startul competitiei Sri Chinmoy Ten Day Race. In momentul in care si-a dat seama ce a realizat Nicu a izbucnit in lacrimi. 

Nicu Buceanu scrie istorie. A doborat recordul national la 144 de ore. FOTO.

Lacrimi de bucurie pentru Nicu Buceanu in momentul in care a realizat ca a doborat recordul national la 144 de ore. Sportivul a reusit o performanta impresionanta. A alergat 736,4 kilometri in 6 zile de concurs in compania unor „colosi” ai ultramaratonului mondial. Nicu a imbunatatit rezultatul romanului Vasile Frigura din 2014: 722,23 de kilometri.

Nicu Buceanu: „Sunt extrem de fericit!”

Alergatorul in varsta de 38 de ani a alergat cu 76,6 kilometri mai mult fata de rezultatul obtinut chiar de el anul trecut la Icarus Florida Ultra Fest: 658,8 kilometri. „Sunt extrem de fericit! In mod normal cand mergi la o cursa de 10 zile nu te gandesti decat sa reusesti sa o termini. Cu atat mai mult ma bucur ca am obtinut aceasta performanta. Acesta a fost obiectivul meu pentru astazi. Nici nu mai stiam cat este recordul, dar am tras pana la limita durerii. Am tras cat am putut eu de mult” au fost cuvinte lui Nicu Buceanu pentru aimx.ro. Acesta reusea cu greu sa isi stapaneasca emotiile. Romanul se afla singur la New York. Principalii sai concurenti au venit in schimb cu echipe de suport numeroase. Nicu va continua sa stranga din dinti pentru inca 4 zile desi epuizarea se instaleaza din ce in ce mai mult in corpul sau. Gleznele s-au umflat ingrozitor, iar basicile fac parte din normalul situatiei.

Orice miscare a corpului inseamna durere. In aceeasi situatie se afla insa si ceilalti concurenti care se lupta pentru o clasare cat mai buna in TOP 5.

VIDEO CU NICU BUCEANU LA Sri Chinmoy Ten Day Race:

TOP 5 DUPA 6 ZILE:

  1. Aalto – Finlanda                   852,9 kilometri
  2. Byambaa – Mongolia             801,4 kilometri
  3. Zuk – Polonia                       753,73 kilometri
  4. Buceanu- Romania               736,4 kilometri
  5. Trostenyuk – Ucraina             714,5 kilometri

Autor: Vlad Lucian Arhire