Nicu Buceanu si-a stabilit o noua provocare extrema pentru 2018

520

   10 zile zile de alergare. Un minim de odihna. Un examen fizic si psihic teribil. Nicu a alergat 658,8 kilometri in luna noiembrie la Icarus Florida Ultra Fest. In 2018 isi doreste mai mult.

  „Elita alergatorilor vine la acest ultramaraton”- Nicu Buceanu despre noua provocare, pentru aimx.ro

Nicu Buceanu
Nicu Buceanu la ultramaratonul „No Finish Line Paris”

  Ultramaratonistul Nicu Buceanu si-a programat o noua cursa in care va incerca sa-si depaseasca limitele. Provocarea extrema va avea loc in luna aprilie, in Statele Unite ale Americii, New York. Nicu a ales sa alerge intr-un ultramaraton  de 10 zile (Sri Chimnoy Ten Day Race). In acest timp va incerca sa parcurga o distanta cat mai mare, cu un minim de somn. Concursul de tip multi-day care se desfasoara la New York atrage cei mai valorosi alergatori de anduranta din lume.

Anul trecut competitia a fost castigata de un mongolez. Dupa 10 zile s-a oprit la distanta de 1189 de kilometri. Am aflat de la Andrei Nana (romanul care organizeaza ultramaratonul de la Miami, Icarus Florida Ultra Fest), ca este o cursa foarte grea. Elita alergarii se duce acolo. Voi aplica pentru participare in primele zile din ianuarie.„- Nicu Buceanu

Nicu Buceanu este la doar al treilea ultramaraton din cariera. Rezultalele sunt insa excelente. „Aceste competitii de alergare se rezuma la depasirea limitelor umane.”

Nicu si-a schitat deja un plan pentru provocarea din State. „Fiecare ora trebuie tratata la maxim. Partea fizica va fi foarte dura. Inseamna multa suferinta. Singura mea ingrijorare este referitoare la talpi. La ultimul concurs am ajuns la carne vie. Eu sunt foarte serios in antrenamente. Asta am invatat de la Vlad Tanase. La fiecare antrenament dau 100 la suta.”

In ceea ce priveste obiectivul in kilometri…: „Nu este bine sa spui ca fac atata pe zi, pentru ca nu ai cum. Un astfel de concurs trebuie terminat dupa parerea mea. Nu poti sa te gandesti la o suma de kilometri. Nu stii ce te asteapta in ziua a 7-a sau a 9-a  ori daca in ziua 9 mai esti capabil sa inchei cursa.”

Nicu Buceanu va incepe pregatirea specifica pentru Sri Chimnoy Ten Day Race in luna ianuarie.

Despre concursul de alergare Sri Chimnoy Ten Day Race New York:

  • se va desfasura intre 17 si 27 aprilie 2018.
  • in 2018 va ajunge la editia a 23-a.
  • traseul este unul plat,o bucla de 1 kilometru, in parcul de langa terenurile de tenis ce gazduiesc celebrul US OPEN.
  • temperatura nu trece in mod obisnuit de 20 de grade Celsius in luna aprilie.

Autor : Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: srichinmoyraces.org