Novac vorbeste dupa ce a castigat medalia de bronz la sulita la Cupa Europei

315
Novac vorbeste dupa ce a castigat medalia de bronz la sulita la Cupa Europei

Novac vorbeste despre momentul accidentarii si despre oboective la finalul Cupei Europei la care a castigat medalia de bronz la aruncarea sulitei. Alexandru Novac a participat la Samorin, in Slovacia la Cupa Europei de aruncari lungi ( editia de iarna), intrecere ajunsa la a 19-a ediție. Samorin este gazda pentru al doilea eveniment continental de anvergura. In 2017 in localitatea  situata pe malul Dunarii a gazduit Campionatul European de cros!

Novac vorbeste despre medalia de bronz castigata la Samorin!

„A fost un concurs bun! Din pacate m-am accidentat la a doua aruncare! Am calcat stramb cu piciorul drept. Am avut noroc de prima aruncare. E un rezultat acceptabil dupa cateva luni de pregatire am venit pe 3 aici. Sunt foarte multumit! In continuare voi fi in pregatire la Snagov. Ma pregatesc foarte bine pentru concursul de la Europenele pentru Tineret. Principalul obiectiv e pentru Mondialele de la Doha.”Alexandru Novac

Competitia de la Samorin se desfasoară atat la seniori, cat si la tineret (U23), masculin și feminin. In program figureaza cele patru probe clasice: greutate, disc, ciocan, sulita. Romania are 12 aruncatori, dintre care opt la masculin si patru la feminin: Andrei Gag (S), Marius Musteață (U23) – Greutate.  Alexandru Firfirică (S), Denis Both (U23) – Disc. La sulita au fost inscrisi George Zaharia (S), Alexandru Novac (U23), Florina Necșoiu (S), Ioana Plăvan (U23). Florin Asmarandei (S), Mihăiță Micu (U23), Bianca Ghelber (S), Adela Stanciu (U23) au fost inscrisi la Aruncarea Ciocanului.  Atletii vizeaza standardele de participare pentru Europenele din această vara, de la Gavle (Suedia).

Novac vorbeste dupa ce a castigat medalia de bronz la sulita la Cupa EuropeiAnul tecut la finalul lunii martie AIMX v-a prezentat rezultatele pentru Romania obtinute de sportivi la Cupa Europei de aruncari lungi. La Leiria, in Portugalia a castigat Alexandru Mihaita Novac, la sulita, la sub 23 de ani. In aceeasi proba dar la seniori, George Catalin Zaharia a terminat pe 4.  Alexandru Novac a aruncat 80.73m.si a facut cel mai bun rezultat al sau in sezon la U23. pentru victorie in fata maghiarului Rivasz‐Tóth, Norbert (80.26m SB).

Rezultate aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea