O campioană mondială, printre cei opt înotători infectaţi cu coronavirus

87

Moment dificil pentru nataţia maghiară. Opt înotători, printre care şi campioana mondială Boglarka Kapas, şi un antrenor au fost testaţi pozitiv cu coronavirus şi se află deja în carantină.

Boglarka Kapas, campioană mondială şi medaliată la JO 2016

Boglarka Kapas a fost prima care a anunţat că a contractat virusul COVID-19. Înotătoarea maghiară avea nevoie de două teste negative pentru a-şi continua antrenamentele, însă doar primul a fost negativ.

”Sunt în prezent în carantină acasă, de două săptămâni, şi nu pot părăsi apartamentul. Până acum nu am niciun simptom”, a scris sportiva în vârstă de 26 de ani, care a recunoscut că a plâns când a aflat rezultatul testului.

Kapas a cucerit titlul mondial în proba de 200 de metri fluture, anul trecut, la Gwangju (Coreea de Sud) şi a câştigat medalia de bronz în proba de 800 de metri liber la Jocurile Olimpice din 2016.

După Boglarka Kapas, alţi şapte înotători maghiari şi un antrenor au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Printre cei bolnavi se numără Dominik Kozma, medaliat european şi mondial cu bronz, Richard Bohus, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale, şi vicecampionul european David Horvath.

Toţi cei nouă infectaţi au petrecut o lună într-un cantonament la mare altitudine, iar mulţi dintre ei au participat la un stagiu la Erzurum (Turcia).

Toţi au fost testaţi negativ prima oară, dar al doilea test, efectuat la distanţă de trei zile, a ieşit pozitiv.

Preşedintele federaţiei maghiare, Sandor Wladar, a anunţat că înotătorii testaţi pozitiv vor sta în carantină timp de două săptămâni, urmând a fi monitorizaţi în următoarele zile pentru simptome şi tratament medical.

Tot pe aimx.ro poti citi si povestea lui Andrei Ivănescu, aici!!!

Credit foto: swimswam.com