Obiectivele lui Daniel Martin, al doilea înotător român calificat la JO

154

Daniel Martin este al doilea înotător român calificat pentru Jocurile Olimpice, după Robert Glinţă, însă are ţinte înalte: vrea să mai obţină biletele pentru Tokyo la alte două probe, în afara celei de 100 de metri spate.

Daniel Martin, adversarul lui Robert Glinţă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Daniel Martin are un obiectiv clar: îşi doreşte să demonstreze că poate ajunge la cel mai înalt nivel pe mai multe stiluri.

„Obiectivul meu pentru 2021 este clar: o participare cât mai bună la Jocurile Olimpice. Îmi doresc ca toate problemele cauzate de această pandemie să dispară până vara viitoare. Până la ora concursului de la Tokyo îmi doresc să realizez alţi doi timpi de calificare în două probe diferite. Îmi doresc să demonstrez că pot fi un înotător de nivel înalt pe mai multe stiluri”, a declarat Martin pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de 100 m spate, după ce a îndeplinit baremul A la Campionatele Mondiale de la Gwangju (Coreea de Sud), Daniel Martin e sigur că organizatorii nu au greşit prin amânarea cu un a a JO, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Consider că amânarea cu un an a JO este cel puţin justificată. Orice perioadă mai scurtă de un an pentru amânarea acestei competiţii ar fi însemnat în primul rând o intercalare cu alte concursuri din perioada respectivă. Un an este suficient pentru toţi sportivii afectaţi să îşi poată intra în formă şi să arate că lucrurile nu s-au schimbat cu nimic”, a mai spus sportivul lui CSM Bacău.

Martin speră însă ca restul marilor competiţii programate în acest an să se poată desfăşura.

„În această perioadă încerc să mă pregătesc aşa cum am posibilitatea, date fiind restricţiile actuale. Încerc să îmbin ceea ce făceam la bazin cu viaţa extra-sportivă. Cea mai mare temere ar fi prelungirea perioadei cu aceste reguli stricte. Nu aş vrea ca marile competiţii, care deja sunt amânate, să fie reprogramate din nou şi din nou.

Competiţiile de anul acesta erau cele mai importante din cariera mea, până în acest moment. Aveam de demonstrat ceea ce am construit în pregătire. Nu pot să spun neapărat că văd un capăt de lume în ceea ce înseamnă a nu mai participa perioada aceasta la competiţii deoarece, după părerea mea, un sportiv bun trebuie să se adapteze condiţiilor date şi să demonstreze oricând este nevoie care este valoarea sa.

Anul acesta îmi doresc să pot participa la cel puţin o competiţie de anvergură, unde să pot lua contact cu lumea înotului şi să văd nivelul la care se situează competitorii după pandemia de coronavirus. Eu îmi ştiu nivelul şi capacităţile, însă în perioada asta toată lumea are mici probleme în acurateţe, în descrierea nivelului capacităţii de performanţă”, a mai afirmat înotătorul român.

Daniel Martin s-a calificat la JO de la Tokyo în proba de 100 m spate, unde îl va avea printre adversari şi pe compatriotul Robert Glinţă.

Pe AIMX puteti citi aici si despre cum se antreneaza online Marian Dragulescu.

Credit foto: romanialibera.ro