A intrat in Cartea Recordurilor inspirat de Jules Verne: Ocolul Pamantului pe bicicleta in 79 de zile

388

Mark Beaumont a uimit o lume intreaga la finalul lunii septembrie 2017. Sportivul de mare anduranta a incheiat un proiect personal cu doua performante omologate de Guiness Book. Britanicul a facut Ocolul Pamantului pe bicicleta in 78 de zile, 14 ore si 40 de minute. Inspirat de romanul lui Jules Verne, Ocolul Pamantului in 80 de zile, Beaumont este la a doua „tura” in jurul globului. Postul de televiziune BBC i-a dedicat atletului un film documentar.

Mark Beaumont a spulberat vechiul record cu 44 de zile. Startul si finshul provocatorului proiect au fost la Paris, in apropierea Arcului de Triumf

Ocolul Pamantului pe bicicleta18 mii de mile, adica 29 de mii de kilometri. Atat a pedalat britanicul de 34 de ani in jurul lumii. O medie de aproximativ 370 de kilometri pe zi. In 2008 parcursese acelasi traseu, dar in 194 de zile. „A fost cel mai greu lucru pe care l-am facut in viata mea. O provocare atat fizica, cat mai ales a mintii. Am vrut sa le arat oamenilor ca limitele pot fi depasite” a pus Beaumont.

Sportivul a intrat in Cartea Recordurilor si ca omul care parcurge cea mai lunga distanta pe bicicleta timp de o luna: 11.315 kilometri, intre Paris si Perth, Australia.

„Fiecare etapa a avut provocari diferite. Sunt foarte bucuros si recunoscator ciclistilor din intreaga lume care mi-au trimis mesaje pe parcursul Ocolului Pamantului. Experienta a fost una incredibila”, a mai completat Beaumont.

Traseul sportivului care locuieste in Edinburugh a inceput la Paris, a continuat prin Germania, Polonia, Rusia, Mongolia si China. A parcurs apoi Australia, Noua Zeelanda si intreaga America de Nord, revenind in Europa, prin Portugalia.

Ocolul Pamantului pe bicicleta: temperaturi sub 0 grade, incendii de vegetatie si accidentari

Mark Beaumont spune ca a consumat 9000 de calorii, zilnic. Programul incepea la ora 4 dimineata, iar ciclistul pedala in jur de 16 ore. Sportivul a fost insotit pe tot parcursul proiectului de o echipa complexa de suport formata din mecanic, nutritionist, fizioterapeut si manager.

Trailer: Ocolul Pamantului pe bicicleta in 80 de zile

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo:guinessworldrecords.com