Ore de cosmar in Oceanul Atlantic. 2 concurenti au fost salvati cu elicopterul din furtuna

302

    Saptamana zbuciumata. Cei 4 romani care participa la Talisker Whisky Atlantic Challenge au avut de infruntat valuri uriase. Ambarcatiunea s-a rasturnat si au fost aruncati in Oceanul Atlantic.2 ambarcatiuni au abandonat din cauza furtunii.

22 decembrie, zi cumplita pentru temerari. Doua ambarcatiuni s-au retras si a fost nevoie de interventia echipelor de salvare in Oceanul Atlantic. Furtuna a facut ca valurile sa ajunga la 6 metri

Talisker Wisky Atlantic Challenge
Vasile Osean, Andrei Rosu, Ionut Olteanu si Marius Alexe

Atlantic 4 a trecut de Craciun de o treime din cursa de traversare a Atlanticului (5000 de kilometri). Cei 4 romani care vaslesc de 11 zile in Oceanul Atlantic au trecut prin momente de groaza in ziua de 22 decembrie. „Au fost ore intregi cu valuri mari, iar greutatea barcii Maria a fost un avantaj de data aceasta. Cand venea un astfel de val din nord, pur si simplu simteam ca se intuneca cerul si nivelul de zgomot creste brusc. Greutatea navigarii era cu atat mai mare cu cat vantul batea din est/sud-est, iar curentii oceanici erau greu de anticipat. Acum am virat mai mult spre sud, iar oceanul este mult mai prietenos cu noi”, sunt vestile care vin de pe ambarcatiunea Maria.

 Omar Nour si Omar Samra2 ambarcatiuni au avut nevoie de interventia organizatorilor (O 2 si Team Tenzing), dupa ce ore intregi nu s-a putut lua legatura cu acestea. Nu au putut fi contactati prin satelit si a disparut si semnalul gps care le indica locatia. Mai multe vase au fost trimise in zona. S-a declansat inclusiv o operatiune de salvare aeriana. Cele doua barci au fost avariate dupa ce valuri inalte de 6 metri le-au lovit cu putere. Bateria celor de pe O2 a luat foc si au ramas fara orice fel de sursa de energie. Omar Nour si Omar Samra de pe O 2 au fost evacuati cu ajutorul elicopterului. Bolnav de diabet Omar Nour a avut nevoie rapida de interventia medicilor si de insulina.

Romanii s-au obisnuit cu viata pe barca si spera ca in 5 saptamani sa ajunga in Caraibe (Antigua), destinatia finala. In clasamentul general Atlantic 4 este pe locul 12. La categorie romanii ocupa pozitia a 9-a.

 De Craciun, baietii au profitat de vremea buna si au lasat vaslele pentru a colinda.

Credit Photo/Video: FACEBOOK Talisker Whisky Atlantic Challenge, Climbing The World