Orobie Ultra Trail: 6 romani isi testeaza limitele intr-un ULTRA al terorii. 2 au abandonat

546

     250 de sportivi au luat startul vineri dimineata in competitia de 140 de kilometri cu 9500 de metri diferenta de nivel. 29 dintre ei au abandonat deja. Printre ei si doi romani. In concursul feminin Viorica Malai este pe 7. La masculin sunt 2 romani intre locurile 30 si 40. 

  2 romani au abandonat

140 de kilometri nu pare o distanta care sa-l determine pe un ultramaratonist antrenat si experimentat sa tremure. Cei 140 de kilometri de la Orobie Ultra Trail sunt insa inspaimantatori. De ce ? ” Urcare multa pe distanta scurta, ceea ce inseamna un singur lucru : pante foarte abrupte. Peste tot scrie ca traseul e foarte tehnic si ca e foarte greu. Anul trecut doar 12 persoane au reusit sa termine sub 30 ore „, a punctat pe facebook Adrian Toma, unul dintre romanii care alearga pe traseul dintre Clusone si Bergamo.

La editia din 2016 jumatate dintre participanti au abandonat, iar castigatorul a avut nevoie de numai putin de 24 de ore sa treaca linia de finish. Anul acesta s-au inscris 250 de participanti. La 9 ore de la start 29 dintre ei se retrasesera.

Viorica Malai, la feminin si 5 baieti, Istvan Szokolszky, Stan Turcu, Sztranyiczki Gabor, Adrian Toma si Vlad Munteanu au luat startul pentru Romania. Duritatea concursului nu i-a iertat nici pe ultramaratonistii nostri. La 12 ore de la inceputul competitiei Istvan si Stan Turcu au luat decizia sa se retraga. Istvan era undeva in primii 40 in momentul abandonului cu peste 43 de kilometri parcursi, in timp ce la 69 de ani Stan Turcu avea alergati peste 30 de kilometri si se afla in coada clasamentului

  Romanii in clasament

Sztranyiczki Gabor era cel mai bine pozitionat roman in clasamentul masculin. Gabor se afla pe pozitia a 30-a la ora 23, ora Romaniei si parcursese putin peste 50 de kilometri din cei 140.Timpul de la plecare:  12 ore. Vlad Munteanu ocupa pozitia 35, iar Adrian Toma se afla pe 70

Viorica Malai are un ritm constant de la inceputul cursei. In momentul in care a trecut de CP 7 Viorica se afla pe pozitia a 7-a. Sportiva „inghitise” 43,3 kilometri intr-un timp de 10 ore.

CREDIT PHOTO: Facebook Orobie Ultra Trail