Organizatorii Oslea Night Ridge :”Va propunem cel mai dur traseu nocturn de alergare”

383

Oslea Night Ridge se desfasoara pe 10 august in acest an. Este un eveniment de alergare montana desfasurat in zona Retezatul Mic- Masivele Oslea- Piatra Iorgavanului. A ajuns la editia cu numarul 4 si este organizat de Clubul Alpin Valea Jiului. Inscrierile sunt în plina desfasurare.

Oslea Night Ridge reprezintă continuarea competiției Iorgovanu Night Run  

Oslea Night RidgeAsta deoarece se trece cu traseul de noapte pe muntele vecin, Oslea, și ramane un vertical race pe portiunea de coborare a vechiului traseu de noapte. Formatul concursului este unul inedit si indraznet si ii provoaca pe concurenti prin cele doua curse desfasurate in aceeasi zi: traseul de zi si traseul de noapte. ”Prin faptul ca traseele sunt relativ scurte, la prima impresie pot parea usoare, insa ambele curse va vor purta prin locuri unde natura bruta este inca stapana si va vor trece printr-o multitudine de stari.” spune Laurențiu Petreanu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Cele două curse Oslea  Night Ridge sunt:

Vertical Race – Piatra Iorgovanului – 10 August – ora 09:00;
Oslea Night Ridge – 10 August – ora 21:00.

Oslea Night RidgeTraseul Vertical Race pleaca din fata zonei de camping Valea Iarului și parcurge intrarea in Parcul National Retezat prin traseul de urcare de 3.6 kilometri, cu 800 metri diferenta de nivel spre Varful Piatra Iorgovanului. Pe timpul urcarii traseul merge prin paduri neatinse, pasuni alpine si puteti admira intreaga panorama a intregului Retezat.

Traseul Oslea Night Ridge reprezintă o bucla care are același punct de plecare, Valea Iarului. Parcurge o distanta de 14.2 kilometri cu 900 metri diferenta de nivel, pe parcursul careia vor exista 10 puncte de sustinere (hidratare, alimentare, orientare).
Cei mai buni timpi de pana acum la Vertical Race au fost:
– Gyorgy Szabolcs Istvan – 33 minute și 54 secunde (2017);
– Ingrid Mutter – 40 minute și 16 secunde (2018);

Cei mai buni timpi de pana acum la Oslea Night Ridge:
– Cristian Mosoiu – 1 oră 17 minute și 28 secunde (2018);
– Ingrid Mutter – 1 ora și 36 de minute (2017);

Pentru o mai buna desfasurare a evenimentului organizatorii pun la bataie in acest an un numar limitat de inscrieri: 200. „Oslea Night Ridge este cel mai dur traseu nocturn de alergare si este destinat persoanelor cu experienta in alergarea montana. Premiile totale in bani sunt in valoare de 11.200 lei” spun cei care se ocupa de concurs.

Pentru informatii si inscrieri poti intra aici.