Palici „fuge, nimeni nu-l ajunge” si castiga inca un titlu national

141

Viorel Palici are un sezon de iarna excelent pana acum. Brasoveanul a castigat la sfarsitul saptamanii trecute a treia editie a Cupei Caraimanul la schi alpinism, proba de sprint. Competitia este considerata si campionat national de sprint. Palici este si campion national la vertical in acest sezon.

Cupa Caraimanul s-a desfasurat pe 16 ianuarie in statiunea Azuga

Intr-un peisaj autentic de iarna s-a desfasurat, sambata, 16 ianuarie, Cupa Caraimanul la schi alpinism, proba de sprint. Viscolul a pus probleme mari organizatorilor cu o zi inainte facand mai multe daune pe traseu, dar in cele din urma concursul s-a tinut in conditii bune.

A fost greu, dar ne-am ales această cale și știm că aceasta este calea cea bună, calea cea strâmtă, sinuoasă cu urcușuri și coborâșuri, aceasta pare a fi cheia succesului, ci nu comoditatea, confortul, ori plăcerea. Începând cu alegerea locației, date fiind variantele limitate impuse de administrarea pârtiilor de schi, stratul de zăpadă existent, configurația și particularitățile traseului de sprint, continuând cu logistica dată de efectivele implicate, mijloacele avute la dispoziție și sumele alocate pentru acestea și culminând cu starea vremii năpraznice aproape de limita supraviețuirii, au făcut ca efortul fizic depus în competiție să pară o joacă de copil” au descris organizatorii problemele cu care s-au confruntat in organizarea acestei competitii.

Traseu Cupa Caraimanul 2021, Azuga

Viorel Palici a castigat competitia seniorilor. A fost urmat de Silviu Manea si Andrei Preda.

Traseul a fost amenajat undeva la 1 kilometru de partia de schi. A avut aproximativ 500 de metri lungime, cu 60 de metri diferenta de nivel. M-am simtit bine si ma bucur ca am castigat. Sper ca varful de forma sa-l ating la Campionatul European de Winter Triathlon de la Cheile Gradistei (13-14 martie),” a declarat Palici pentru aimx.ro.

Pana atunci Viorel Palici isi propune sa participe si la doua etape de Cupa Mondiala in schi alpinism pentru a-si testa fortele cu cei mai valorosi sportivi din Europa.

Alergatoarea montana Ingrid Mutter a fost singura reprezentanta a sexului frumos la senioare.

Constantin Surdu si Maria Rosca au castigat categoria Under 20

La sub 18 ani s-au impus Petrut Cotinghiu si Ana Maria Clinciu, in timp ce la sub 16 ani Silviu Iancso si Alecsia Enache.

5 cluburi au avut sportivi la Cupa Caraimanul 2021: Steaua, Dinamo, Caraimanul Busteni, CSO Zarnesti si Vertical Sport.

Tot pe aimx.ro poti citi si un interviu exclusiv cu „guvernatorul” inotului in ape deschise, AICI!

Autor: Vlad Lucian Arhire