Andrei Preda vrea sa doboare recordul de la Parangul Night Challenge

680
 Andrei Preda vrea sa doaboare recordul de la Parangul Night Challenge: 40 de minute si 57 de secunde. Acesta dateaza din 2016. A fost stabilit chiar de Andrei alaturi de Viorel Palici. Atunci, Preda si Palici au trecut umar la umar linia de finish a „Verticalului” de 4,5 kilometri. 
Parangul Night Challenge a ajuns la a cincea editie.Traseul este acoperit de zapada.
Parangul Night Challenge  Editie aniversara a competitiei Parangul Night Challenge. Concursul organizat de Avram Iancu a ajuns la cea de-a cincea editie. La competitia ce va avea startul sambata la ora 18.30 s-au inscris peste 120 de concurenti. Daca doriti sa mai participati se mai pot face inscrieri intre orele 16 si 18 la fata locului. Linia de start este amenajata  in zona Telescaunului Vechi. Parangul Night Challenge propune si o miza financiara importanta: cel care bate recordul concursului va incasa suma de 1500 de ron. aimx.ro a stat de vorba cu Andrei Preda despre posibilitatea ca acest record „sa cada”:” Depinde foarte mult de cum arata traseul si ma refer la zapada. In anul in care am facut recordul au fost conditii bune. Daca zapada va fi inghetata sunt sigur ca pot sa bat recordul. Vom vedea la fata locului.”
  Concursul feminin are o favorita certa. Ingrid Mutter vine sa-si apere titlul cucerit in 2017. Si-au anuntat prezenta la start insa si alte alergatoare puternice din Petrosani: Georgeta Manolache si Crina Buzgan. La competitie va participa si alergatorul Levente Polgar singura persoana cu handicap din lume care a fost admisa la ultramaratonul Arctic Ultra 6633.
  Traseul va fi marcat in golul alpin cu balize luminoase. La finalul cooncursului organizatorii promit o petrecere incendiara. Sunt doua motive de sarbatoare: Parangul Night Challenge implineste 5 ani, iar organizatorul competitiei, Avram Iancu, 42.

Evoluția recordului la Parangul Night Challenge:   

Ediția 1, 2014: Alin Tănase 50,24

Ediția 2, 2015: Robert Hajnal 48,01

Ediția 3, 2016: Viorel Pălici și Andrei Preda 40,57

Autor: Vlad Lucian Arhire
Photo Credit: Lucian Liteanu (concurs MPC)