„Parintele” wingsuit-ului a murit dupa ce s-a aruncat din Turnul Eiffel, Paris.

765

   Franz Reichelt a murit dupa ce si-a testat propria inventie.S-a aruncat in gol de pe Turnul Eiffel in anul 1912.

   „Parintele” wingsuit-ului a murit dupa ce si-a testat propria inventie. Franz Reichelt (1879 – 1912) a fost un francez de origine austriaca. Era cunoscut si ca “Flyin Tailor” pentru ca era croitor si inventator. Francezul a perfectionat primul costum pentru aviatori ce se transforma intr-o parasuta. Le dadea acestora sanse mai mari sa supravietuiasca unei caderi daca ar fi fost obligati sa-si paraseasca avionul.
   In proiect, costumul lui Franz semana cu wingsuit-ul zilelor noastre. Primele experimente le-a efectuat cu manechine care isi „luau zborul” de la etajul 5 al apartamentului in care acesta locuia. S-au bucurat de succes. Franz si-a dat seama ca are nevoie de o platforma de testare mai mare si a cerut in repetate randuri Prefecturii de Politie din Paris permisiunea de a efectua un test din Turnul Eiffel.

  „Parintele” wingsuit-ului a anuntat Politia ca va testa inventia cu ajutorul manechinelor. Ajuns in Turnul Eiffel a imbracat chiar el costumul.

Parintele wingsuit-ului     A primit aprobarea la inceputul anului 1912 si a stabilit data de 4 februarie pentru a-si testa inventia. Ajuns la Turnul Eiffel acesta a renuntat la idea de a testa costumul cu un manechin si a decis sa-l testeze personal. A ezitat destul de mult inainte de a se arunca, dar pana la urma a facut-o. A sarit purtand inventia sa care nu a reusit insa sa se desfasoare. S-a prabusit la baza turnului si s-a strivit de pamant.
Franz Reichelt a murit la varsta de 33 de ani insa ideea sa nu s-a stins. De-a lungul anilor, mai multe persoane au perfectionat acest concept si odata cu aparitia unor noi tehnologii, wingsuit-ul a evoluat atat de mult incat a produs un nou sport. Fred Fugen si Vince Reffet, zburatorii sufletului, au reusit performanta incredibila de a „urca” intr-un avion in timpul zborului, dupa ce s-au lansat in zbor de la peste 4000 de metri. 

Saltul din Turnul Eiffel al lui Franz Reichelt, parintele wingsuit-ului:(imagini care va pot afecta emotional)

http://www.youtube.com/watch?v=FBN3xfGrx_U