O partie de schi cu nocturna a fost inaugurata la Campulung Moldovenesc

775

  Partia Rarau Campulung Moldovenesc a fost inaugurata sambata, 5 ianuarie. Este cea mai lunga partie de schi din nordul tarii. Are o lungime de 2850 de metri. Gradul de dificultate este mediu. Investitia a fost de 15 milioane de euro. Lucrarile la partia de schi Rarau – Campulung Moldovenesc au inceput in urma cu 10 ani. Trebuiau sa fie finalizate in 2012.

Partia Rarau Campulung Moldovenesc trebuia sa aiba 4 kilometri si jumatate. Al doilea tronson nu a mai fost finalizat

Partie Campulun MoldovenescPasionatii sporturilor de iarna vor avea parte de o noua atractie. Este vorba de partia de schi din masivul Rarau. E o investitie asteptata de foarte mult timp. Partia e situata la intrarea in municipiul Campulung Moldovenesc, dinspre Suceava, pe „Izvorul Alb”, fostul drum care urca pana la Pietrele Doamnei.

 Partia are o lungime de 2.850 metri, dispune de nocturna (176 de stalpi de iluminat), are dificultate medie si  telegondolă cu 33 de cabine. 9 tunuri de zapada produc zapada artificiala.

O urcare costa 15 lei pendru adulti si 9 lei pentru copii. Pretul unui tichet pentru o zi este de 100 de lei, respectiv 60 de lei pentru copii. Primii schiori au putut parcurge cei aproape 3 kilometri ai partiei imediat dupa ora 12. Sute de turisti si de localnici au format cozi la telegondola. Cel de-al doilea tronson al partiei ar urma sa aiba 1650 de metri. Terenul pe care se va construi partia face parte din Rezervatia Naturala Muntii Rarau – Gimalau. Conform Mediafax, Consiliul Local Campulung Moldovenesc trebuie sa faca demersurile necesare pentru scoaterea definitiva din fondul forestier a tronsonului 2.

Credit Photo: Rarau Ski Resort Campulung Moldovenesc