Paul Georgescu a devenit campion mondial la 500 de metri inot in ape inghetate, stilul liber

1704

Paul Georgescu este campion mondial !!! Inotatorul in varsta de 40 de ani a obtinut performanta in cadrul probei de 500 de metri, stilul liber. Romanul a inotat in cea mai puternica serie. 54 de sportivi au fost inscrisi la aceasta proba. 410 inotatori au fost acceptati de organizatori sa participe la cea de-a treia editie a Campionatului Mondial de Inot in Ape Inghetate de la Murmask, Rusia. 110 dintre ei vor lua startul in proba regina de 1000 de metri. 

 Paul Georgescu „a dat lovitura” in Rusia, la Murmansk: a devenit campion mondial la 500 de metri inot in ape inghetate. Paul va lua startul sambata si in proba de 1000 de metri

Paul Georgescu campion mondialPaul a intrat in apa cu temperatura de 0 grade la ora 11.23, ora Romaniei. A iesit dupa 6 minute, 7 secunde si 22 de sutimi, campion mondial. A impus un ritm infernal pentru ceilalti adversari. A condus cursa de la un capat la altul. Un singur sportiv a incercat sa se tina in apropierea romanului. A abandonat insa cu 150 de metri inainte de ajunge la finish. Paul nu a parut sa slabeasca ritmul in niciun moment. A fost sigur pe el, iar la final „si-a aruncat” ochii direct pe tabela pentru a-si verifica timpul.

Paul Georgescu a reusit astfel prima medalie din istorie pentru Romania la o astfel de competitie. El este si primul roman care a reusit sa inoate o mila in ape inghetate.

Vicecampion mondial in proba de 500 de metri a iesit spaniolul Fernandez Mario Gorgoja: 6.50.47. Medalia de bronz i-a revenit polonezului Kubiak Krzisztof, cu timpul de 7.02.38.

Primele declaratii ale lui Paul Georgescu ( si VIDEO de la cursa), in exclusivitate pentru aimx.ro, gasiti aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire