Paul Georgescu, de la 29 de grade in Dubai, la 0 grade. Decizie neasteptata inainte de finala OceanMan

484

Paul Georgescu a luat decizia de a participa la Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate (World Championship Murmansk 2019). aimx.ro va informeaza in exclusivitate despre noul proiect extrem al inotatorului. Paul traverseaza cea mai buna perioada de cand a debutat in competitiile de inot in ape libere. In 2018 a devenit al doilea roman care a primit distinctia Triple Crown. Vineri,16 noiembrie, fostul poloist va lua startul la Dubai in cea de-a doua finala consecutiva OceanMan. Site-ul nostru va acoperi de la fata locului evenimentul.

Paul Georgescu va participa in luna martie la Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate. Va lua startul in doua probe.

Paul Georgescu Dubaiaimx.ro va prezinta detalii in premiera despre noul proiect extrem al lui Paul Georgescu. Sportivul a hotarat sa inceapa 2019 cu o noua provocare. Paul va lua startul in doua probe in cadrul Campionatului Mondial de Inot in Ape Inghetate. Competitia are loc in perioada 14-17 martie, la Murmansk, in Rusia. Este a treia editie a Mondialului. Concursul este organizat de IISA (International Ice Swimming Association). Infiintata in 2009, IISA are deja 32 de tari afiliate. Presedintele IISA, Ram Barkai, isi doreste ca inotul in ape inghetate sa devina sport olimpic. De altfel, la Murmansk au fost invitati membri ai Comitetului International Olimpic si ai Federatiei Internationale de Natatie.

Paul va inota in proba „regina” de 1000 de metri si in cea de 500 de metri. Ambele in stilul liber. Probele se tin in aer liber la o temperatura ce coboara si spre -10 grade pe timpul zilei. Temperatura apei are cu putin peste 0 grade. Este interzis orice element de protectie. Paul va inota doar in slip. 

Vom reveni cu declaratii pe acest subiect in zilele urmatoare.

Vineri dimineata, la ora 4.30, ora Romaniei, Paul va lua startul in finala OceanMan Dubai, categoria Elite

Paul Georgescu DubaiEste la a doua experienta de acest gen dupa finala de anul trecut de la Benidorm, Spania. Traseul este mai ferit de valuri, intre diguri. „Nu pot sa spun ca ma avantajeaza acest lucru. Sunt obisnuit cu valurile mari de la traversarile pe care le-am facut in Canalul Manecii, Catalina Channel si mai ales cand am inconjurat insula Manhattan. Un alt aspect in premiera este traseul: va fi o bucla de 5 kilometri pe care trebuie sa o parcurgem de doua ori”.

Paul Georgescu va zbura miercuri noaptea spre Dubai. A vorbit pentru aimx.ro despre strategia sa si despre regulile pe care le respecta cu sfintenie intr-o astfel de competitie. „Ma astept la o concurenta puternica. Vin cei mai bine clasati 10 inotatori de la cele 13 curse de pana acum. Voi pleca tare si voi merge in plasa. Spre sfarsit voi incepe sa accelerez din nou. Prima regula pe care mi-o impun este sa nu conduc eu cursa. Cand mergi in „plasa” esti avantajat ca iei din viteza celuilalt din fata. Si nici nu trebuie sa te orientezi. A doua regula este sa-mi gasesc un ritm care sa-mi permita sa-l tin constant fara mare efort. Pentru ca este un start de pe plaja, in viteza, este indicat sa pleci din primul rand pentru a nu risca o accidentare la intrarea in apa.”

Finala Campionatului Mondial de Inot in Ape Libere este ultimul concurs dintr-un an incarcat in maratoane acvatice. Profesorul de la International British School of Bucharest spune ca nu resimte oboseala fizica. Antrenamentele au mers bine. Ca timp isi doreste sa ajunga la finish in aproximativ 2 ore si jumatate.

In Dubai. Paul va inota intr-o apa cu temperatura in jur de 28-29 de grade.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Radu Cristi, H3RO