Paul Georgescu dupa medalia de aur: „Au fost conditii extreme. La 1000 de metri va fi infernal”

639

Paul Georgescu a cucerit vineri dimineata medalia de aur la Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate. A fost o cursa extrema care l-a solicitat la maxim.„Mult mai greu fata de mila inotata in Bucuresti. Am experimentat pentru prima data conditiile de concurs. Dupa 200 de metri nu am mai simtit nimic”, a fost prima reactie a lui Paul pentru aimx.ro. Mult mai experimentatul ice swimmer, neamtul Christof Wandratsch, a abandonat dupa ce i-a inghetat efectiv fata.

Paul Georgescu le dedica medalia de aur elevilor sai: „Mai important decat medalia in sine e ca mesajul acesta sa ajunga la ei” 

Si de data aceasta Paul Georgescu a avut bratele acoperite de semnaturile copiilor. Isi ia energia de la ei, iar el le ofera in schimb inspiratie si motivatia pentru a reusi in proiectele pe care si le propun.”Pentru mine a contat mai mult proba aceasta de 500 de metri pentru ca stiam ca elevii mei sunt la scoala astazi si urmaresc cursa. Am primit multe mesaje de la parinti imediat dupa cursa” a declarat Paul.

Inotatorul care s-a indreptat spre ice swimming in urma cu mai putin de jumatate de an a vorbit despre experienta de la Murmansk. „Din toate punctele de vedere a fost ceva extrem. Am consumat mult mai multa ennergie si resurse fata de mila inotata la Bucuresti. Apa de -0,3 grade, temperatura de afara, -6 grade, ritmul …Am luat startul tarziu pentru ca efectiv nu am stiut cum se procedeaza. Ma gandeam ca pot sa castig o medalie. Dupa 200 de metri nu am mai simtit nimic. Vedeam doar negru. Stiam ca sunt la conducere si ca neamtul de pe culoarul de langa mine este foarte puternic. La un moment dat nu l-am mai vazut si nu am stiut ce s-a intamplat. Am aflat ulterior ca a abandonat pentru ca a inghitit foarte multa apa. Nu mai poti sa iti controlezi muschii fetei si atunci inchizi gura mult mai greu. Am reusit un timp foarte bun: 6 minute si 7 secunde. „

Paul Georgescu va inota sambata in proba de 1000 de metri in compania unor colosi din inotul in ape libere

„Voi incerca sa ma odihnesc cat mai mult pentru a ma putea reface. Cursa de 1000 de metri va fi infernala avand in vedere conditiile de aici”, a spus Paul. Si concurenta va fi una extraordinara. Neamtul care a abandonat astazi va fi si el la startul probei regina. Este nimeni altul decat omul care detine al treilea cel mai rapid timp de traversare al Canalului Manecii. Christoph Wandratch a inotat in 7 ore si 3 minute din Anglia in Franta.

Paul Georgescu il va avea ca adverar si pe bulgarul Petar Stoychev, un monument al inotului in ape libere. A participat la 4 editii ale Jocurilor Olimpice, este medaliat la Mondiale si a facut cariera in inotul in ape libere. Stoychev a fost cel care i-a spulberat recordul de traversare al Canalului Manecii neamtului Wandratch: 6.57.50. In acest moment are al doilea timp de traversare al „iadului de gheata”. Stoychev s-a retras in ultimul moment de la cursa de 500 de metri pentru a fi in forma maxima sambata.

VIDEO cu proba care i-a adus medalia de aur lui Paul Georgescu:

http://https://youtu.be/fqCjGox4aaI

Autor: Vlad Lucian Arhire