Paul Georgescu inoata in canalul „inghetat” dintre Irlanda si Scotia

216

Paul Georgescu inoata in Canalul Nordic. Este a patra provocare pentru Paul Georgescu din cele 7 ale proiectului Oceans Seven. Iar sportivul inclina sa spuna ca este si cea mai dificila. Paul a inceput sa inoate la ora 4 si 54 de minute, ora Irlandei, joi dimineata. Canalul Nordic este cea mai de temut stramtoare pentru inotatorii in ape deschise din cauza temperaturii foarte scazute a apei: in jur de 13-14 grade.

Paul Georgescu: „Hipotermia incepe sa se instaleze  aproape inevitabil dupa doua, trei ore de inot. Incep sa-ti inghete extremitatile.”

Paul Georgescu va avea de inotat doar in slip din Donaghadee, Irlanda de Nord pana in Portpatrick, Scotia. Este aproximativ aceeasi distanta ca in Canalul Manecii, 34 de kilometri. Paul are parte de ceva valuri inca de la start.  S-a pregatit foarte mult pentru aceasta traversare. Inclusiv participarea la Campionatul Mondial in Ape Inghetate, unde a cucerit medalia de aur in proba de 500 de metri, a facut parte din strategia de abordare a Canalului Nordic.

VIDEO: PAUL GEORGESCU INOATA IN CANALUL NORDIC

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre performanta incredibila a lui Zsolt Keresztes, tanarul cu un picior amputat din cauza cancerului, care a terminat cea mai dura cursa SPARTAn, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire