Paul Georgescu isi testeaza viteza la un Campionat Mondial inedit

358

 Campionatul Mondial al Companiilor este evenimentul la care Paul Georgescu isi testeaza viteza inaintea proiectelor de anduranta din 2018. Mondialul se desfasoara in vestul Frantei, in statiunea La Baule. A ajuns la editia a doua si este o competitie sustinuta de Ministerul Sportului. Franta se pregateste deja de organizarea Jocurilor Olimpice Paris 2024. Autoritatile isi doresc in acelasi timp sa atraga si cat mai multi oameni catre sportul de masa. 

   Paul Georgescu va lua startul in 10 probe la Campionatul Mondial al Companiilor

Paul Georgescu MondialCastigator al Maratonului Acvatic Sri Chinmoy (lacul Zurich) in 2017, Paul a acceptat invitatia de a participa la Mondial din partea Catena Racing Team:”Este o provocare si pentru mine pentru ca voi inota in toate probele. Sunt obisnuit cu inotul in ape libere, in competitii de anduranta. Aici voi fi nevoit sa inot pe distante scurte, in regim de viteza. Primul si ultimul meu concurs oficial de natatie a fost la varsta de 12 ani inainte de a-mi incepe cariera de poloist. Imi doresc sa castig cat mai multe medalii”, a spus Paul pentru aimx.ro.

Inotatorul va lua startul in 10 probe: bras, fluture, craul si spate (50 si 100 de metri), 100 mixt si 200 craul. Paul Georgescu are o vara plina. Pe 23 iunie va lua startul la Oceanman, Lago D’Orta, Italia. Paul va inota 14 kilometri la categoria ELITE si are ca obiectiv calificarea in finala din Dubai. In luna august are programate alte doua proiecte exteme: Catalina Channel (35 de kilometri in Oceanul Pacific – Oceans”S Seven) si Manhattan Island (Triple Crown).

 Pentru aceeasi companie va alerga si Simona Dumitrescu. Romanca s-a clasat pe locul 2 la Maratonul de la Polul Nord in 2017.

  Campionatul Mondial al Companiilor se desfasoara intre 23 si 27 mai in statiunea La Baule, Franta

Paul Georgescu Mondial25 de discipline sunt programate la Campionatul Mondial al Companiilor. Printre ele: bridge,atletism, baschet, natatie, ciclism sau sailing. „Conform ultimelor cercetari 59 la suta dintre cetatenii europeni nu practica niciodata sau foarte rar activitati sportive. Este responsabilitatea noastra sa promovam beneficiile practicarii activitatilor fizice si sa transformam Franta intr-o natiune sportiva” este mesajul Ministrului Sportului,Laura Flessel, in brosura de prezentare a evenimentului.

In Franta exista o Federatie de Sport pentru Companii. Zona Loire Atlantique nu a fost aleasa intamplator pentru organizarea Campionatului Mondial al Companiilor. 3500 de cluburi sportive functioneaza in zona, avand peste 400 de mii de membri. 6000 de angajati sunt asteptati sa concureze la cele 25 de discipline.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Eugen Demeterca