Paul Georgescu nu a avut rival in maratonul acvatic de pe lacul Zurich

358

         Romanul Paul Georgescu a castigat de o maniera categorica maratonul lacului Zurich, SRI CHINMOY MARATHON-SCHWIMMEN. A inotat cei 26,4  kilometri in 7 ore si 11 minute. Competitia este organizata de Sri Chinmoy Maratahon Team, numita astfel dupa numele fondatorului: liderul spiritual indian, Sri Chinmoy. A fost infiintata in urma cu 40 de ani si a organizat concursuri pe distante de la 2 mile la 3100 de mile. „Bijuteria” organizatorilor este considerata cursa Self Transcendence. Din 1997 este certificata ca fiind cea mai lunga cursa de alergare din lume: 3100 de mile ( 4989 de kilometri). 

    Obiectiv indeplinit la „Regina” maratoanelor acvatice

Competitia de 26 de kilometri era principalul obiectiv pentru Paul Georgescu in 2017. Si-a propus TOP 3, dar socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din lac. A fost mult mai bine insa. Paul a iesit primul din apa dupa 7 ore si 11 minute de efort continuu. Cel mai rapid roman care a traversat inot Canalul Manecii si-a stabilit impreuna cu antrenorul sau Matei Giurcaneanu o strategie de tip”negativ split”: adica sa plece intr-un ritm usor si sa termine in forta.

” Am condus de la un capat la altul concursul. Sunt foarte bucuros pentru rezultat pentru ca este unul din cele mai grele maratoane acvatice. Puteam sa obtin chiar un timp mai bun, dar nu am fost nevoit sa fortez. De la mijlocul distantei nu am mai vazut pe nimeni in spatele meu si am inotat efectiv singur, flancat doar de echipa de suport din caiac. Pana atunci un sportiv din Marea Britanie a incercat sa se apropie de cateva ori de mine, dar l-am „pierdut „cand s-au starnit valurile pe lac. Am fost felicitat de organizatori chiar in timpul inotului pentru modul in care inaintam”, a declarat in exclusivitate pentru aimx.ro Paul Georgescu.

Vremea s-a stricat chiar in ziua concursului. Fostul campion national la polo a avut de infruntat mai multe reprize de ploaie, vant si valuri.  

  ” Am ajuns pe canicula la Zurich, dar temperatura a scazut brusc in ziua concursului cu 10 grade, pana la 17,18. Temperatura apei a avut in jur de 20, 21 de grade. Eu m-am simtit bine si pe ploaie. Cei drept insa in rarele momente cand vedeam soarele si starea mea psihica se imbunatatea considerabil. Din punct de vedere fizic nu am avut nicio problema. M-am simtit foarte bine si nici nu am mai avut crampe ca la Oceanman.”- Paul Georgescu pentru aimx.ro

Maratonul lacului Zurich se organizeaza din anul 1987. In trecut era considerat testul de admitere (6 ore), pentru traversarea Canalului Manecii. Intre timp incalzirea globala a dus si la cresterea temperaturii apei din lac, iar britanicii nu il mai iau in considerare ca un test de rezistenta in ape reci. Ramane insa regina” maratoanelor de inot in ape deschise.

Urmatorul concurs pentru Paul Georgescu este finala Oceanman ce va avea loc in luna octombrie, in Spania. Paul s-a calificat dupa ce a obtinut locul 2 la categorie si 7 la general la etapa ce s-a desfasurat in Italia pe Lago D’Orta.