Paul Georgescu se antreneaza in conditii extreme. Fostul poloist dezgheata apele

477
Paul Georgescu se antreneaza in conditii extreme. Fostul poloist dezgheata apele

Paul Georgescu se antreneaza pentru Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate. In a doua zi din februarie, de la ora 13, Paul va incerca sa devina primul sportiv roman care va inota o mila inghetata. Este un eveniment important atat pentru IISA (The International Ice Swimming Association) cat si pentru WOWSA (World Open Water Swimming Association) , asociatie care va trimite special un reporter pentru a realiza un material cu aceasta ocazie.

Paul Georgescu se antreneaza pentru participarea la Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate de la Murmansk, Rusia. Sportivul in varsta de 40 de ani si-a „amenajat” doua copci la o distanta de 7,8 metri. Dupa ce s-a acomodat cu apa a inotat pe sub gheata de mai multe ori.

Ca observator oficial din partea IISA va fi Ger Keneddy, un nume foarte important in lumea inotului in ape inghetate. Ger a inotat anul trecut in lacul Balea.

De luni pana vineri Paul face antrenamentul cu incepere in jur de 6:30 in piscina clubului Alexandreea unde inoata in jur de 5-6 km in apa cu temperatura normala sub stricta supraveghere a antrenorului Matei Giurcaneanu.

Luni si miercuri Paul merge la clubul Daimon la una dintre cele doua piscine descoperite unde petrece in jur de 15-17 min intr-o apa intre -0.2 si maxim 2 grade celsius.

Miercuri, vineri si duminica Paul face pregatire fizica la sala de fitness a clubului Alexandreea.

Sambata Paul alearga in jur de 10km imbracat cat mai lejer.

„Mila înghețată o voi înota la clubul Daimon în piscina semi-olimpica . Valentin Bunea e instructorul win Hof care sta cu mine la fiecare antrenament in apa inghetata. Saptamana aceasta voi incepe sa inot in piscina semi olimpica a clubului Daimon , piscina unde va avea loc evenimentul. Voi inota luni, miercuri si vineri. Pentru obisnuirea si mai ales pentru recuperarea cat mai buna dupa iesirea din apa inghetata colaborez cu instructorul metodei Wim Hof, Valentin Bunea. Pe aceasta cale vreau sa-i multumesc pentru tot sprijinul lui, nelasandu-ma singur la nici o sesiune de antrenament in apa inghetata.”-Paul Georgescu

REGULAMENTUL IISA IL GASITI AICI