Paul Georgescu:”Cumplit! Cel mai lung, cel mai greu. Dar am reusit!”

548

Paul Georgescu a devenit primul roman care traverseaza Canalul Molokai. Este a treia stramtoare inotata din proiectul Oceans Seven. Iar drumul spre distinctia suprema in inotul in ape libere este infernal. Culmea, intr-un adevarat paradis al turistilor, Hawaii. Cele 13 ore de inot au fost cu adevarat extreme: vant de pana la 15 noduri, valuri, curenti puternici si distanta impresionanta. „In locul in care am intrat in apa erau efectiv valuri pentru surf. Uitati-va la privirea pe care o aveam in fotografie inainte de a intra in apa. Cred ca spune totul despre ceea ce simteam in acele momente”, a declarat Paul pentru aimx.ro.

Paul Georgescu a inotat conform trackului sau 55, 5 kilometri. Cea mai lunga distanta inotata continuu in cariera sa de inotator in ape deschise

In Romania se crapa de ziua. E ora 6. In Hawaii e 5 dupa amiaza. Sunt deja aproape 8 ore de cand Paul Georgescu a reusit traversarea inot a Canalului Molokai. Nu a reusit sa puna geana pe geana inca. Epuizarea i se simte in glas, desi e volubil. Nu isi poate misca bratele, iar in umeri suporta o durere puternica. Asta in ciuda faptului ca a tinut gheata si a tuturor calmantelor luate. E marcat de efort parca mai mult ca niciodata. Dar fericit in acelasi timp ca a reusit.

„In locul in care am sarit din barca pentru a incepe inotul valurile erau numai bune pentru surferi. Si pana la start am incercat sa stau intins in salupa,sa ma odihnesc, pentru ca drumul a durat 3 ore. Dar a fost imposibil din cauza valurilor. Efectiv eram aruncat din pat. Calvarul a continuat in apa. Dupa cateva ore caiacistului i s-a facut rau. S-a pus chiar problema anularii inotului. Atunci antrenorul meu Matei Giurcaneanu s-a urcat in caiac pentru a putea continua. S-a si rasturnat din cauza valurilor” a declarat Paul pentru aimx.ro.

13 ore si 6 minute de inot si un final care i-a pus nervii la grea incercare lui Paul Georgescu

Deviat de curenti puternici cu aproximativ 1 kilometru inainte de ajunge pe cea mai scurta ruta la mal, Paul a mai avut de inotat in plus 1 ora si jumatate. A ajuns in dreptul unui tarm stancos. Cosmarul nu se incheiase. Fara sa-si mai simta mainile si cu umerii blocati dupa efortul urias, Paul s-a chinuit 15 minute pentru a urca pe mal. Mai multi turisti au incercat sa-l ajute, dar au „fost alungati” de strigatele disperate ale echipajului de pe salupa. Daca ar fi fost atins rezultatul sau nu ar mai fi fost omologat.

VIDEO CU MOMENTUL IN CARE PAUL GEORGESCU URCA PE MAL:

http://www.youtube.com/watch?v=ClZvJyDg7OY