Podium pentru Slovak Ianco in ultramaratonul din Insula Afroditei

731

  Podium pentru Slovak Ianco la Akamas Blossom Trail Running Festival. Concursul s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in Cipru, peninsula Akamas. Slovak Ianco este din Cluj Napoca si a fost singurul roman aflat la startul cursei de 51 de kilometri, cu 1600 de metri diferenta de nivel. Alte doua curse de 21, respectiv 7 kilometri s-au mai desfasurat in cadrul competitiei. „Este un concurs pe care il recomand cu cea mai mare placere tuturor cititorilor aimx.ro. In perioada lunii februarie atat cazarea cat si biletele de avion sunt la preturi mai mult decat accpetabile,iar peisajul este unul absolut superb”, a declarat Slovak pentru site-ul nostru.

5 ore si 8 minute si podium pentru Slovak Ianco, in Cipru. 3 puncte ITRA au pus „la bataie” organizatorii

Podium pentru Slovac Ianko Soare, 20 de grade si un peisaj ce iti taie rasuflarea. In Romania meteorologii anunta cel mai geros sfarsit de saptamana din aceasta iarna. Usor bronzat, Slovak Ianco se va antrena in zapada pentru urmatoarele competitii. Gandurile i-au ramas insa pe traseele insorite din peninsula Akamas. „Obiectivul meu a fost sa termin sub 5 ore. Nu stiam insa ca traseul va fi atat de tehnic, cu multe urcari si coborari abrupte. Am inceput cursa in forta. Stiam ca primii 10 kilometri vor fi cu putina diferenta de nivel chiar pe langa malul Marii Mediterane, dar vantul care sufla cu forta din fata mi-a taiat un pic din avant” explica alergatorul din Cluj Napoca.

„Propus ca parc national, Akamas are o frumusete salbatica si accidentata spre deosebire de orice altceva de pe insula.” – Slovak Ianco pentru aimx.ro

Podium pentru Slovak IancoSlovak Ianco a fost depasit de castigatorul cursei la kilometrul 6, iar la kilometrul 15 si de ocupantul locului secund. „Din acel moment nu am mai vazut nici un alergator pana la finalul concursului. Nici in spate, nici in fata. Prima bucla de 31 km am terminat-o in 2 ore si 30 de minute. Pe  bucla a 2-a care era identica cu traseul cursei de 21 de kilometri, cu o diferenta de nivel de aproximativ 900 de metri, m-a afectat destul de rau caldura. La kilometrul 37 m-am ratacit un pic si am pierdut aproximativ 5 minute”.

   Finalul nu a fost unul lipsit de emotii insa i-a adus un podium lui Slovak Ianco. Pe la kilometrul 47 m-a lasat gps-ul. Noroc ca ultima portiune din traseu am apucat sa o explorez cu o zi inainte si am stiut cum sa-mi gestionez fortele astfel incat sa termin cursa fara probleme,” a mai explicat Slovak Ianco.

PODIUM PENTRU SLOVAK IANCO:

  1. Modestas Bacys (Ltu)                      4:32:18
  2. Pavlos Mavrogiannis (Cyp)               4:38:37
  3. Slovak Ianco (Rom)                         5:08:22

Rezultatele complete le puteti vedea aici. Slovak Ianco s-a reprofilat pe alergarea de trail dupa ce a reusit sa coboare pe distanta unui maraton sub 3 ore. La inceputul anului Ianco a terminat pe pozitia a cincea Xtrails Houffalize, Belgia, un concurs tot de 51 de kilometri.

Autor: Vlad Lucian Arhire