Podium si in Bulgaria! Ciprian Hotnog, locul 3 la Tarnavo Ultra

165

Concursul Tarnavo Ultra Trail a ajuns la editia a cincea. Competitia trebuia sa se desfasoare in perioada 11-12 aprilie, dar din cauza pandemiei de coronavirus a fost reprogramata pentru 4-5 iulie. A fost un weekend fructuos pentru alergatorii romani. Si in Bulgaria am reusit rezultate importante. Ciprian Hotnog a terminat pe locul al treilea in clasamentul general in proba de ultramaraton: 71 de kilometri, cu aproximativ 2000 de metri diferenta de nivel.

Ciprian Hotnog: „A fost cea mai buna cursa a mea de pana acum”

Veliko Tarnavo este una dintre bijuteriile vecinilor de la sud in ceea ce priveste statiunile montane. Localitatea este cunoscuta si sub denumirea de „Orasul Tarilor”. Se afla la 180 de kilometri de Bucuresti si este situata la o altitudine de 210 metri deasupra nivelului marii. Romanii au fost prezenti in weekend in numar destul de mare la cea ce-a cincea editie a Tarnavo Ultra Trail. Ciprian Hotnog a reusit cel mai valoros rezultat: locul 3 in cadrul ultramaratonului de 71 de kilometri.

„Pregatirea cursei nu a fost la nivelul la care mi-as fi dorit deoarece am fost destul de ocupat cu munca in perioada starii de urgenta. In zona Constantei este greu sa faci antrenamente cu diferenta de nivel. Cu toate acestea am avut avantajul de a cunoaste portiuni din traseu pentru ca am participat in 2018 la cursa de 45km de acolo”, a declarat Ciprian in exclusivitate pentru aimx.ro.

Ciprian Hotnog, locul 3, Tarnovo Ultra Trail – 71 de km

Alergatorul este nascut in judetul Vrancea, are doar 22 de ani si de vreo 4 alearga. Este sublocotenent in cadrul Armatei Romane. A absolvit Academia Fortelor Terestre din Sibiu in 2019, iar de la inceputul acestui an s-a mutat cu „jobul” la malul marii .

Ciprian Hotnog: „Cel mai mare adversar a fost caldura. A inceput sa devina o problema inca de la 7 dimineata”

Startul ultramaratonului s-a dat duminica dimineata la ora 5.

„Cele mai grele momente au fost undeva dupa km 50, intr-o zona foarte expusa soarelui. Picioarele deja dureau foarte tare din cauza distantei acumulate, a urcarilor si coborarilor. Caldura incerca sa ne puna capac. Am reusit sa trec de fiecare data peste momentele dificile. Am mai avut un moment greu pe la kilometrul 25 cand am pierdut marcajul, desi era exemplar punctat, iar asta m-a costat 1 kilometru. Am reusit totusi sa recuperez si sa prind podiumul. Recuperarea o fac pasiv, prin somn si stat in pat, dar si activ prin plimbari usoare exercitii fizice, masaj cu crema cu efect de racire si bai in mare”, a mai detaliat Ciprian.

Ciprian Hotnog a terminat ultramaratonul in 8 ore, 23 de minute si 47 de secunde. Doar 31 de concurenti s-au aflat la start in cea mai lunga cursa a competitiei. Au ajuns la finish 26. Dintre acestia 4 au fost romani: Ciprian Hotnog, Danut Adrian Baraceanu (loc 7 open, 2 cat. 45+), Alexandru Matache (13 open) si Ionut Petcu (26 open).

Ciprian Hotnog, Athens Mrathon 2018

Tanarul de 22 de ani alearga nu doar pe trail, ci si pe asfalt sau nisip. Personal Bestul pe distanta maratonului, pe asfalt, este de 3 ore si 20 de minute.

Cristian Pop a terminat pe locul 6 cursa de 28 de kilometri din cadrul Tarnovo Ultra Trail

Cristi a ajuns la finish dupa doua ore, 23 de minute si 58 de secunde. Pe traseul de 48 de kilometri au fost 3 romani in TOP 20: Stefan Salagean, locul 10 – 5.16.44, Mihai Cretulescu, 12 – 5.29.06 si Catalin Ion Matei, 15 – 5.35.36.

Topt pe aimx.ro poti citi si despre rezultatele excelente ale ultramaratonistilor romani de la Campionatele Nationale ale Austriei de 24 de ore de Alergare, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire