Politia investigheaza moartea a doi concurenti la IronMan Africa de Sud

527

Doi concurenti au murit la scurt timp dupa ce au luat startul la IronMan Africa de Sud. Este vorba de doi atleti din Adrica de Sud. Acestia si-au pierdut viata la spital. S-a intamplat la putin timp dupa ce li s-a facut rau in timpul probei de inot. 1671 de persoane au participat la IronMan Africa de Sud. Printre ei si Mihai Vigariu. Triatlonistul s-a calificat la Campionatul Mondial de Full IronMan, Kona.

 Primele indicii indica probleme cardiace si convulsii in cazul concurentilor care au murit la IronMan Africa de Sud

IronMan Africa de SudLeon Stanvliet in varsta de 63 de ani si Andre Trichardt, 58 de ani sunt cei doi concurenti care si-au pierdut viata in cadrul concursului desfasurat duminica. Li s-a facut rau in timpul probei de inot. Echipele de salvare au reusit sa-i scoata din apa si au inceput manevrele de resuscitare. Acestea nu au dat din pacate rezultate. Doctorii au declarat moartea celor doi la spital. Politia a anuntat ca investigheaza moartea sportivilor. Participant si el la competitie, Mihai Vigariu a declarat pentru aimx.ro ca nu a stiut nimic despre tragedie in timpul desfasurarii concursului. Incidentul nu a avut nicio legatura cu scurtarea probei de inot la jumatate din distanta.

„Decizia ca inotul sa fie scurtat a fost luata cu o ora inainte de start. Din ce am inteles ar fi fost vorba de infarct si epilepsie. Nu am stiut nimic in timpul concursului. Nu m-ar fi afectat o asfel de veste. Stiu cauza acestor tragedii. Eu imi fac teste în permanenta. Nu ma joc cu asa ceva” a spus Mihai pentru aimx.ro. Si organizatorii IronMan Africa de Sud au reactionat imediat dupa drama:”Ambii atleti au avut nevoie de ingrijiri medicale in timpul inotului. Au fost transportati la un spital din apropiere pentru a primi ajutor. Transmitem condoleante familiilor si prietenilor si continuam sa le oferim suportul nostru”.

Un articol despre performanta triatlonistului Mihai Vigariu puteti citi aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire