Politistul de la Frontiera a trecut de etapa a treia de la Marathon Oman Desert

865

  Radu Roman s-a trezit la 6 dimineata dupa o noapte rece: 11 grade  Celsius (media obisnuita in aceasta perioada este de 15 grade). Roman si plutonul au avut in program 27 de kilometri. Doua urcari dificile au facut diferenta. Deja sunt 3 abandonuri in Maratonul Oman Desert. Oricat de greu e parcursul din desert, Radu Roman e cu gandul la Romania! Mesajul din aceasta etapa il gasiti la minutul 3, in succesiunea de reactii a concurentilor din Oman. Sunt alergatori din 15 tari.

Caldura si dunele macina fortele maratonistilor, iar nisipul compact ii stoarce de energie pe concurentii care au trecut doua vai in drumul spre sud-est, spre Marea Arabiei. Etapa a 3-a aduce plutonul intr-o zona cu diferentele de temperatura cele mai mari intre zi si noapte de pe harta Maratonului Oman Desert.

Ultima portiune din traseu a fost pe un drum parasit si apoi Roman &co au tintit base camp-ul.

La 9.45, dupa doua ore in care rafalele de vant i-au incetinit inaintarea, Radu a ajuns la finish si este pe locul 24. A castigat etapa a 3-a Mohammed Almorabity, care a preluat si primul loc.

Radu Roman este la doua ore jumatate de leader.

Etapa a 4-a aduce plutonul spre sud catre Marea Arabiei. Pe traseu Roman va intalni dune mai mici. Sunt amplasate 3 zone de rehidratare si doua puncte de verificare. Arbitri sunt vigilenti, mai ales ca in etapa secunda au trebuit sa penalizeze drastic, dupa incercarile unor concurenti care au taiat din traseu.

Autor:Ovidiu Petenghea

Credit Photo: Facebook Marathon Oman Desert