Popovici castiga la Dublin in fata a 85 de mii de spectatori

412
Constantin Popovici of Romania dives from the 27 metre platform at Dun Laoghaire Harbour during the first competition day of the second stop of the Red Bull Cliff Diving World Series in Dublin, Ireland on May 11, 2019.

Romanul Constantin Popovici castiga si are un inceput senzational de sezon in Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving.  S-a impus in etapa de la Dublin, Irlanda. Popovici a executat singura saritura care a primit nota 10 din partea juriului. „Este incredibil. Am sarit in fata unui public fabulos si le multumesc tuturor celor care au venit sa ne sustina”, a declarat Popovici.

Constantin Popovici castiga in Irlanda si devine primul roman din istoria concursului care a castigat locul 1

Popovici castiga

Etapa a doua din Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving s-a desfasurat la Dublin, in Irlanda. Cei mai buni saritori de high diving din lume au evoluat in fata a peste 85.000 de spectatori in portul Dún Laoghaire. Constantin Popovici a avut o evolutie spectaculoasa in cele trei manse preliminare. A intrat in marea finala cu un total de 321 de puncte, cu 29,5 puncte mai putin decat Gary Hunt, campionul en-titre și liderul clasamentului general. Cei doi sportivi au fost singurii care au adunat mai mult de 300 de puncte dupa primele 3 sarituri.

In finala, Constantin Popovici a avut o saritura senzationala. A executat-o perfect si a primit nota 10. Pentru Popovici aceasta a fost cea de-a cincea prezenta intr-o etapa din Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving. Dupa locul doi obtinut in Filipine, la Dublin, a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului cu un total de 454,5 puncte. Constantin Popovici este cel de-al 14-lea sportiv din istorie care castiga o etapa in Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving.

Constantin Popovici: „Sunt extrem de fericit pentru ca am reusit sa castig”

Popovici castiga

“Este incredibil. Nu ma așteptam la asta. M-am antrenat mult in ultimele luni. In ultimele doua saptamani m-am pregatit in conditii similare, in Anglia. Am venit pregatit, dar nu ma asteptam sa castig. Gary Hunt este un adversar puternic si tocmai de aceea este o victorie foarte importanta pentru mine. Am sarit in fata unui public fabulos”, a spus Constantin Popovici.

15 grade a fost temperatura aerului, iar apa a avut o temperatura de sub 12 grade Celsius. Organizatorii au decis din cauza conditiilor meteo dificile sa permita concurentilor sa-si aleaga gradul de dificultate pentru a evita o accidentare. Punctele nu vor conta si in lupta pentru Trofeul King Kahekili in clasamentul general din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, clasament in care Popovici e pe 2.

Concurentii sar de pe o platforma aflata la inaltimea de 27 de metri. Urmatoarea etapa este pe 2 iunie. Se desfasoara la Polignano a Mare, Italia, langa Bari.

Autor: Vlad Lucian Arhire