S-a incheiat prima etapa nationala, de atletism in sala. Rezultate

819

Prima etapa din faza nationala a regasit la Bucuresti atletii dornici sa-si etaleze potentialul si sa se verifice in vederea intrecerii pe medalii la faza finala.

Premiat la Gala atletismului cu o distinctie speciala pentru activitate, Marian Oprea a castigat la triplu salt cu 16.60 metri. Multiplul campion de la CSM Bucuresti a fost urmat de Cristi Nicusor Boboc. Atletul de la CS Farul Constanta a reusit 16.19 metri. Top 3 a fost completat de colegul lui Boboc, Razvan Cristian Grecu ( 15.93).
„A fost un concurs bun weekendul acesta si sunt multumit de rezultatul obtinut (16.60 m). Un rezultat mult mai bun fata de competitiile de anul trecut. Urmatorul concurs il voi avea pe 3 februarie (Campionatul National). Vreau sa-mi imbunatatesc rezultatul si sa ma calific la Campionatele Mondiale (3-5 Martie, Birmingham).  Acesta este obiectivul pentrut sezonul de sala.” -Marian Oprea

Prima etapa in sala la triplu salt feminin a fost castigata de Cristina Bujin.

Atleta din Constanta, cu dubla legitimare la Farul si CSA Steaua Bucuresti a incheiat cu 13.53 metri.

„Nu sunt multumita. Ma asteptam la un rezultat mai bun. Am probleme cu tendonul ahilian. Sper sa imi revin pana la Nationale.” -Cristina Ioana BujinS-a incheiat prima etapa nationala, de atletism in sala. Rezultate

Top 3 in prima etapa la triplu salt a fost completat de Anitei si de Ion.

Diana Ana Maria Ion are dubla legitimare la  CSS 6 Bucuresti si la CSM Onesti. A terminat cu al treilea rezultat 12.71m. Georgiana Iuliana Anitei concureaza si ea pentru doua cluburi SCM Bacau si CSM Bucuresti si a reusit 13.24m. pentru locul doi.
Anitei si Ion au concurat si la lungime si au fost din nou in top 3.

Prima etapa la lungime feminin a fost castigata de Angela Morosanu!

Sportiva de 31 de ani a castigat cu 6.40 metri in fata tinerelor Anitei (5.90) si Diana Ana Maria Ion ( 5.68)

Prima etapa la lungime masculin l-a gasit cel mai bine pregatit pe Cristian Iulian Staicu.

Concurent pentru CS Tara Barsei, Staicu a sarit 7.76 metri. George Alexandru Baciu cu 7.68 si Gabriel Bitan de la CSM Onesti (7.54) au fost in top 3. Baciu concureaza pentru  CSM Calarasi si CS Rapid Bucuresti. El si-a imbunatatit cel mai bun rezultat de la 7.47  la 7.68 metri.

„Un concurs greu, pot spune. Greu pentru ca in urma cu 3 zile am participat la un alt concurs in Istanbul. Nu m-am simtit in cea mai buna forma a mea. Nici ultima saritura nu a fost buna desi a fost cea cu care am castigat. Ma simt destul de obosit, dar am timp sa-mi revin pana la Nationalele de peste doua saptamani.” -Cristian Iulian Staicu 

Prima etapa la saritura la inaltime a fost castigata de Daniela Stanciu.

Atleta de la CSA Steaua a reusit 1.85 metri. Al doilea rezultat i-a apartinut sportivei din Oradea, Ligia Damaris Bara (1.80) iar pe trei a incheiat Adina Ionela Amzucu ( 1.75 metri) reprezentanta a clubului Steaua.

La masculin, prima etapa in sala l-a gasit cu un rezultat de doi metri sariti pe Mihai Anastasiu. Reprezentantul cluburilor CS Rapid si CSM Craiova l-a intrecut pe Duduc. Nicusor Alexandru a incheiat cu 1.95 metri pentru CS  Poli Iasi. Un alt rapidist Mihai Florin Bolocan a fost pe 3 cu 1.95.

Prima etapa la saritura cu prajina a fost castigata de Adina Anamaria Buzescu.

Atleta de la Dinamo a incheiat cu 3.50 metri. Colega de club Antonia Bianca Varzaru a fost pe 2 cu 3.10 metri. Top 3 a fost completat de Andreea Stefania Dragan de la Atletic Club Iacris ( 3 metri).

La masculin, Razvan Andrei Deliu de la SCM Deva s-a impus cu 5 metri in fata reprezentantilor cluburilor bucurestene. Pe doi a incheiat Bogdan Popa de la Rapid (4.50 metri) iar pe trei Robert Mihai Tabacu de la Dinamo (4.30 metri)

Rezultatele complete le gasiti aici.

Autor: Ovidiu Petenghea