Sporturile montane promovate la Alpin Film Festival in weekend-ul 3-4 martie

622

 Sporturile montane sunt promovate de  primul festival de film si cultura montana din Romania. Weekend-ul 3-4 martie este dedicat in mare parte unor astfel de evenimente. aimx.ro este partener media si va va oferi informatii in timp real de la manifestari. Alpinistii Vlad Capusan si Zsolt Torok, alergatoarele Denisa Dragomir, Ingrid Mutter si Iulia Gainariu, iron man-ul Mihai Baractaru sau Viorel Palici si Silviu Balan (care au reprezentat Romania la Europeanul de Schi Alpinism), si-au anuntat prezenta.

 Aplin Film Festival promoveaza sporturile montane. Vizionare de film, schi de tura, escalada si prezentarea sportivilor

Sambata la ora 12.00 la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Busteni va avea loc avanpremiera filmului „Vertical” – povestea ascensiunii lui Vlad Căpușan și Zsolt Torok, pe varful Cerro Torre. Cei doi alpinisti vor fi prezenti la avanpremiera, iar dupa vizionarea filmului Vlad si Zsolt vor raspunde intrebarilor si curiozitatilor publicului. Duminica dimineata la Centrul de Agrement si Divertisment din Poiana Brasov Zsolt Torok va sustine o clasa de escalada.

 

   Tot duminica, de la ora 8, la Predeal se va da startul unui „VERTICAL” pe schiuri de tura organizat de Tabere si Circuite de Alergare Schi si MTB. Plecarea va avea loc de la baza partiei Clăbucet Variantă, iar finish-ul la stația superioară a telescaunului. Lungimea traseului are  2,5 kilometri cu 400 de metri diferență de nivel. Inscrierile se fac la fata locului, iar taxa de participare va fi de 20 de ron.

Premiile vor fi acordate duminica de la ora 15 de catre varfurile acestor sporturi. Va fi un prilej pentru cei prezenti sa-i intalneasca, sa le afle secretele si sa afle amanunte despre sporturile pe care le practica. Nu vor lipsi fetele medaliate cu bronz la Campionatele Mondiale de Alergare Montana pe Distanta Lunga: Denisa Dragomir, Ingrid Mutter si Iulia Gainariu. Vor fi prezenti alergatorii montani Viorel Palici si Silviu Balan, dar posibil si sportivi care au fost prezenti la Jocurile Olimpice de Iarna din Coreea de Sud de la care se asteapta insa confirmarile oficiale.

   Martisoare pentru sportivele muntelui: Raluca Stramaturaru si Dana Haralambie s-au intalnit cu brasovenii.

Tot cu ocazia festivalului ALPIN FILM FESTIVAL, publicul brasovean s-a intalnit pe 1 martie cu sportive de inalt nivel care practica sporturile montane. Au fost prezente pentru intalnirea cu publicul , sedinte de selfie, autografe,martisoare, sportive care s-au facut remarcate in ultimii ani prin perfomante deosebite in disciplinele practicate .
„Direct” de la Pyeongchang au venit saritoarea cu schiurile Dana Haralambie, care a vorbit despre experienta olimpica si despre Cupa Mondiala ce urmeaza sa se desfasoare la Rasnov si Raluca Stramaturaru, cel mai bun rezultat al delegaţiei României la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice. Sportiva a obţinut locul 7, în proba de sanie, cea mai bună clasare a României din ultimii 24 de ani.

Flori si martisoare au primit si alpinista Cristina Pogaceanu abia intoarsa din Noua Zeelanda si micuta Maya Ioo care spera sa se califice la bouldering,catarare fara echipament, la Jocurile Olimpice de vara de la Tokyo 2020.

Autor: Vlad Lucian Arhire