Propuneri pentru Premiile Anului la Alpinism si Escalada.

203
Propuneri pentru Premiile Anului la Alpinism si Escalada.
sursa foto Facebook Federația Română de Alpinism și Escaladă - FRAE Vlad Capusan și Teofil Vlad,

Propuneri pentru desemnarea celor mai indraznete realizari in 2020. Federatia a prelungit termenul de depunere pentru rapoartele de tura pana pe 15 ianuarie 2021. Pe lista apar doua rapoarte de la echipa Vlad Capusan și Teofil Vlad, respectiv doua proiecte realizate in 2020 pe două categorii, la alpinism tehnic intern. Apar astfel Premiera Simfonia Lunii din peretele Făgetul Ciucului/Cheile Bicaz si la alpinism tehnic extern – Premiera „El ultimo Vuelo del Condor” din peretele superior al Văii Paloma din regiunea Cochamo /Patagonia – Chile.

Propuneri pentru premierea sportivului de 14 ani,Darius Rapa cu 52 de trasee peste 8a in numai 5 luni. Pe lista sunt si nevazatorii Alexandru Benchea si Razvan Nedu care au escaladat in iulie anul trecut Varful Mont Blanc.

Pe lista apare un raport de activitate al lui Alexandru Florian Zaharia, 13 ani. El este și propunerea Alpin Club Carpatic pentru desemnarea celui mai bun catarator roman, la categoria copii.- 22 trasee de escalada, la stanca, de peste 8a;- locul 1 la etapa a II-a a I.R.C.C. (SLO) & locul 4, la etapa I (Zagreb);- Campion national la escalada in 2020.

Un raport de activitate nominalizat este al lui Marius Purice, membru al Clubului Sportiv Montan Altitudine. Marius a atins pe 29 noiembrie vârful Himlung Himal cu altitudinea de 7126 metri. Primul raport de activitate depus pentru Sportivul Anului 2020 a fost semnat de Cristian Simion. El a realizat prima parcurgere rotpunkt a traseelor Memorial Emilian Cristea si Carutul cu Rotile din Peretele Vaii Albe, Bucegi. 2020 a fost un an care a stopat multe planuri. Obisnuiti cu depasirea obstacolelor, sportivii Federatiei au gasit calea de a raspunde chemarii muntelui si a verticalelor. De aceea, FRAE premiaza ”Sportivii Anului 2020”.

Pe AIMX aflati aici despre inotatorul Paul Georgescu, pe care il puteti vota. El se afla intr-o companie selecta: a fost nominalizat din nou la titlul „inotatorul anului”