Provocare extremă pentru Ciprian Bălănescu! Renunță la triatlon pentru a se califica la J.O. de la Tokyo, la maraton.

637

     balanescu-bun  Cel mai valoros triatlonist român din ultimul deceniu, Ciprian Bălănescu, renunță la triatlon pentru proba de maraton. Obiectivul său: calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. ” Pot să confirm că asta îmi doresc, să trec de la triatlon la maraton, dar este o decizie care trebuie cântarită bine pentru că sunt mai multe aspecte de luat în seamă, inclusiv cele de natură financiară. Vreau să fac performanţă în continuare la cel mai înalt nivel şi cu siguranţă nu voi pierde legătura în totalitate cu triatlonul şi duatlonul din România „, a spus pentru aimx.ro, Ciprian.

        Practic fără rival în competițiile interne, Ciprian Bălănescu a decis să schimbe macazul la începutul acestui an în urma unui cantonament în Portugalia.„Îmi place să alerg. La începutul acestui an mi-a venit ideea să mă îndrept spre maraton. Cred că pot să alerg sub doua ore și 20 de minute și să mă calific pentru Jocurile Olimpice. Dacă n-aș crede că sunt capabil de asta aș sta acasă”, a punctat cel care este de 12 ori campion național de duatlon și de două ori campion balcanic.

Raiffaisen Bank Marathon Bucuresti 2016 a fost primul test, al omului care a scris istorie în triatlon, ca maratonist de șosea. Ciprian Bălănescu a reușit un timp de 2 ore 39 de minute și 41 de secunde cu care a ocupat locul 11. Câștigătorul a terminat într-un timp de 2 ore 15 minute și 14 secunde. La Jocurile Olimpice de la RIO , Marius Ionescu, cel mai important maratonist român în prezent, a încheiat cursa pe locul 37, cu un timp de 2 ore 17 minute și 27 secunde, în timp ce câștigătorul, kenyanul Kiphoge a devenit campion olimpic după ce-a oprit cronometrul la  2 ore 8 minute și 44 de secunde.

     ” Nu îmi pare rău că renunț la triatlon. În ultimii doi ani nu mai aveam motivație și oricum nu mai alergam pentru mine, ci pentru copii, pentru cei care vin din urmă. Cred că pot în câteva luni să scad sub două ore și douăzeci”, și-a impus deja obiectivul cel mai titrat triatlonist român al ultimilor ani. Bălănescu şi-a stabilit clar priorităţile pentru viitor: după Tokyo, indiferent de rezultat se va întoarce la triatlon pentru ca apoi să facă pasul spre concursurile de IRON MAN:

Sportivul este legitimat, ca atlet, la cluburile Rapid Bucureşti şi Mişcarea CFR Bucureşti.

În 2020, la Tokyo, Ciprian Bălănescu va avea 35 de ani.

CREDIT FOTO: BERECZKY