Racing the Planet: Iulian Rotariu este la 6 minute de lider la ultramaratonul din Patagonia

0
1323

Start excelent pentru Iulian Rotariu in ultramaratonul din Patagonia, Argentina. „Racing the Planet Ultra Patagonia 2017” este un concurs de 6 etape ce insumeza in total 250 de kilometri. Competitia se desfasoara intr-una din cele mai salbatice zone de pe glob: Patagonia. Regiunea se intinde in doua in state: Chile si Argentina.

Iulian Rotariu este pe podium dupa prima etapa de la „Racing the Planet Ultra Patagonia 2017”

Iulian RotariuStartul ultramaratonului s-a dat la nord de orasul argentinian Bariloche. 289 de concurenti au pornit in aventura extrema. Pe parcursul celor 250 de kilometri vor avea de alergat prin paduri seculare, printr-un pampas arid, pe platouri aflate la altitudine si vor trece pe langa vulcanul El Tronador situat la granita dintre Argentina si Chile.

Intregul traseu este inconjurat de muntii Anzi, dar cea mai mare altitudine nu depaseste 1500 de metri. Ziua temperatura este intre 12 si 25 de grade, iar noaptea intre 2 si 7 grade. Vantul puternic este unul din „dusmanii” concurentilor.

41,1 kilometri au avut de parcurs in prima etapa sportivii. Iulian Rotariu a facut o cursa excelenta si a venit la sosire al treilea. Pompierul din Botosani a scos un timp de 4 ore, 17 minute si 29 de secunde. Locul intai a fost ocupat de irlandezul Neill Weir cu timpul de 4 ore, 11 minute si 40 de secunde.

„Planul este sa nu forteze deloc in primele 4 etape, sa termine in primii 5, pentru a ajunge cu resurse cit mai multe in etapa de 80km. Daca va reusi sau nu sa prinda podiumul – se va decide in etapa a 5-a.” – Adrian Toma, ultramaratonist 

Iulian Rotariu, angajat al Departamentului pentru Situatii de Urgenta Botosani, va alerga si acest ultramaraton pentru a face cunoscută şi a sprijini Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani.