Radu Daraban vorbeste despre invincibilitate. E la al 9-lea titlu in scrima

0
1273
Radu Daraban vorbeste despre invincibilitate. E la al 9-lea titlu in scrima

Radu Daraban s-a luptat pentru apararea titlului la floreta cu Bogdan Dascalu. Clujenii au fost urmati de stelistii Silviu Rosu si Alexandru Pirva. 

Radu Daraban are un program incarcat dar face scrima cu pasiune atat ca sportiv cat si ca antrenor si face performanta.

„Pana la ora 16.00 lucrez in cadrul Ministerului Apararii, apoi antrenez copii, iar dupa pana la ora 21.00 ma antrenez.”

Devotamentul l-a dus spre invincibilitate, astfel Radu Daraban a castigat al 9-lea titlu national.

Seria duelurilor a inceput si s-a sfarsit contra colegilor de la Clubul CSU Cluj Napoca. Radu a concurat contra lui Gerard Tuzhanyi, iar la final cu Bogdan Dascalu. A avut 6 victorii in grupa si un tur liber.

„Am luptat contra lui Madalin Chirnogeanu de la CSTA Bucuresti. Dupa aceea am avut lupta cu Eugen Vadaniuc de la CSU Poli Timisoara. In semifinala am trecut de Alexandru Pirva de la Steaua. In finala am castigat cu 15-5 contra lui Bogdan Dascalu. A fost cea mai grea confruntare, incepusem sa obosesc. Este si diferenta de varsta de aproape 12 ani. Dar experienta mea a facut diferenta.”

Radu Daraban este si sportiv si antrenor si „soldat”!

„Lucrez in Ministerul Apararii opt ore si dupa aceea ma dedic sportului care imi place. Cresc copiii si ii fac sa descopere tainele scrimei. Duc mai departe ce am invatat eu. Am copii pana la 13 ani. Am inceput ca antrenor de un an. Am o fata care a fost pe podium locul 2 la categoria 9-10 ani la Cupa 1 Decembrie de la Satu Mare. Burdulea Veronica lupta la floreta.”

Radu Daraban pregateste Campionatele Nationale de la Bucuresti acum in calitate de antrenor.

„Vin cu ai mei copii de la Clubul Sportiv Municipal din Cluj la sfarsitul lunii in capitala, iar ca sportiv in iarna, in Decembrie voi trage la Cupa Romaniei. Eu concurez de la 9 ani deci am implinit 25 de ani pe plansa.”

Rezultate pe frscrima.ro aici 

AUTOR: Ovidiu Pețenghea