Radu Milea: ” In finala s-a alergat pana la ultima resursa de energie”

549

S-Karp UrbanTrail si-a consumat cea de-a doua editie la acest sfarsit de saptamana la Sinaia. Absenti de marca, sportivi valorosi care nu au prins finala, un ultim act cu un duel de zile mari, la fete si o semifinala, la baieti, care putea fi la fel de bine si finala. S-Karp este tentant prin acest concept unic ( cu sferturi, semifinale si finala), testeaza limitele sportivilor si este atragator si pentru cei de pe margine. Daca finalele au fost electrizante pentru spectatori si epuizante pentru concurenti, organizarea a dat si ea mari batai de cap celor implicati. Asta si pentru ca pana cu 48 de ore inainte de start concurentii ar fi trebuit sa sprinteze si pe o portiune de drum circulata de masini. aimx.ro a stat de vorba cu directorul competitiei, ultramaratonistul Radu Milea, cel care a creat conceptul si a facut traseul.

aimx.ro: Cum a iesit editia a doua si ce a avut in plus?

Radu Milea: A iesit bine per total, cu mici scapari datorate unor factori externi. Fata de anul trecut oamenii au stiut la ce sa se astepte si a crescut astfel spectaculozitatea concurslui!

aimx.ro: Ce parte a traseului crezi ca a fost cea mai dificila pentru concurenti?

Radu Milea: Treptele au dat tuturor bataie de cap la cursa de 11km, iar apoi in sferturi este o urcare scurta si abrupta, care face diferenta intre cei mai putin pregatiti si cei puternici care merg apoi in semifinala.

aimx.ro: Mai „TARE” concurenta in acest an?

Radu Milea: Este greu de spus. Au fost destule nume mari care au lipsit anul acesta, dar cred ca anul acesta a fost mai spectaculos la baieti. Fetele mai au de muncit, insa si la feminin, finala a fost electrizanta cu lupta dintre Ingrid si Denisa.

aimx.ro :Finala ( un traseu de 1,7 km)  s-a ridicat la nivelul asteptat?

Radu Milea:  Da, finalele au fost spectaculoase, intense, dinamice. Oamenii au dat si ultima resursa de energie si s-a vazut!

aimx.ro: Ce crezi ca ii atrage cel mai mult pe concurenti la S-Karp?

Radu MIlea:  Eu vreau sa cred ca ii atrage conceptul cu mai multe curse in aceeasi zi in care isi testeaza abilitatile cu sportivi din toate ramurile atletismului

aimx.ro: Care a fost reactia turistilor si a localnicilor?

Radu Milea: Localnicii s-au obisnuit cu evenimentele in Sinaia si au avut o atitudinea pozitia. Chiar si turistii au inteles ca se desfasoara un concurs si au sustinut concurentii in zonele prin care deobicei este aglomerat (in Parc si in zona Peles).

Clasament MASCULIN:                                                  

 1. Raileanu Maxim      timp in finala : 5.16
 2. Mihail Bizniuc                                 5.24
 3. Andrei Stefana                               5.34
 4. Bogdan Damian                             5.38
 5. Gyorgy Szabolcs                            5.46
 6. Andrei Preda                                  6.21

Clasament FEMININ:

 1. Ingrid Mutter            timp in finala:    6.09
 2. Denisa Dragomir                              6.22
 3. Elena Moaga                                    6.53
 4. Nicoleta Ciortan                                7.08
 5. Mariana Nenu                                   7.26
 6. Ioana Matei                                       7.51

Photo Credit: Radu Cristi, FACEBOOK S KARP UrbanTrail Sinaia