Raluca Stramaturaru se intrece pentru medalii cu americance si austriece

173
Raluca Stramaturaru se intrece pentru medalii cu americance si austriece

Raluca Stramaturaru se intrece pentru medalii cu americance si austriece in Cupa Natiunilor la Lillehammer. Cea mai buna sportiva a Romaniei la sanie a castigat prima medalie in 2020! Este bronz pentru stelista in Norvegia!

Raluca Stramaturaru se intrece in Cupa Natiunilor cu sportive din SUA si Austria. Rezultatul: medalie de bronz!

Raluca Stramaturaru a terminat in 48.090 lansarea la sanie cu finish la +0.315 de castigatoare. A castigat intrecerea letona Ulla Zirne. Americanca Brittney Arndt a fost pe doi la 0.226 de timpul de referinta al austriecei. Radu Theodor o antreneaza pe Raluca Stramaturaru.

Raluca Stramaturaru se intrece pentru medalii cu americance si austrieceRaluca Stramaturaru este cea mai bine clasata romanca la Jocurile Olimpice de iarna din ultimii 24 de ani! Inainte sa concureze la Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang din 2018, Raluca a fost intrebata daca e posibil ca Romania sa obtina o medalie. A zis ca pentru viitor putem spera. S-a gandit la colegii de la bob, iar dupa evolutiile in care s-a remarcat are incredere ca va putea transforma visul in realitate si la sanie!

Raluca s-a clasat pe locul 7 la Jocurile Olimpice! Este cel mai bun rezultat al Romaniei la Jocurile Olimpice de iarna din ultimii 24 de ani si cel mai bun obtinut la sanie fete. Handicapul la capitolul material de concurs, conditii de antrenament este mare in raport cu posibilitatile pe care le au sportivele din alte tari. Antrenamentele se fac departe de Romania, in Germania, Austria sau Norvegia, in functie de locul unde sunt etapele de Cupa Mondiala. Chiar si campioantele nationale ale Romaniei se tin in strainatate. Pretul pentru o sanie buna costa undeva intre 8000  si 10.000 de euro.

Pe AIMX puteti citi aici si despre rezultatele copiilor la Cupa CSS Baia Sprie. Au fost peste 100 de concurenti din toata tara la schi alpin.

Sursa foto Madalin Hincu

Autor: Ovidiu Pețenghea