Rares Manea:” Luptati si pentru mine si Jinga!”

635
Spectacol la schi alpinism. Rares Manea e noul campion
Rares Manea

Lovitura grea primita de lotul Romaniei care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de Tineret de la Laussane. George Jinga, omul de la care toata lumea astepta o medalie la schi alpinism, nu mai face deplasarea in tara cantoanelor din cauza varicelei. Nici antrenorul lotului national de schi alpinism, Rares Manea, nu va mai fi langa sportivii sai.”De doua saptamani sunt internat in spital pentru tratament si investigatii” a declarat in exclusivitate pentru aimx.ro Rares Manea.

Romania merge in Elvetia fara doua piese importante: George Jinga si Rares Manea

Rares Manea JingaSe pregatesc din luna septembrie pentru cel mai important concurs din cariera. Dar visul de a reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de Tineret a fost spulberat in doar cateva zile. Problemele de sanatate ale lui Rares Manea s-au acutizat dupa ce s-a intors de la Cupa Mondiala din Franta. Acolo a incercat sa ia startul in cursa individuala, dar a abondanat dupa doar 5 minute. Se simtea extrem de slabit dupa ce facuse varicela. Totul s-a complicat si mai rau cand a ajuns acasa, la Brasov. In decurs de doar cateva zile a mers de mai multe ori la spital. Ultima data direct la urgente: „Cu siguranta am avut un Dumnezeu sus pentru ca starea mea de sanatate s-a deteriorat rapid. Au fost mai multe simptome. Inca nu exista explicatii pentru ceea ce am avut. Se fac teste, investigatii si astept si eu niste raspunsuri. Cert este ca de doua saptamani sunt internat in spital, la Brasov, pentru tratament”. 

Chiar daca se confrunta cu probleme destul de grave de sanatate Rares nu poate sa nu se gandeasca la elevii sai:” Este o dezamagire destul de mare. Am muncit mult si mi-am dedicat foarte mult timp pentru a aduce o medalie Romaniei de la Jocurile Olimpice. In ceea ce-i priveste pe sportivi vreau sa nu faca nimic altceva decat ce au invatat si ce au pus in practica la antrenamentele si concursurile de verificare. Sa lupte si pentru mine si pentru Jinga. Sa fie asta o motivatie in plus.”

George Jinga pentru aimx.ro: „Era o sansa imensa sa ma afirm din nou”

Rares Manea JingaGeorge Jinga a castigat o medalie de bronz in proba de vertical de la Campionatul Mondial pentru cadeti (2019) si un argint la Europene (2018), tot la Vertical. „Intr-adevăr, îmi doream foarte tare sa ajung la Jocurile Olimpice. Am muncit foarte mult și chiar ma simteam in forma. Era o șansa imensa sa ma afirm din nou, dar din păcate m-am îmbolnăvit și acum nu mai pot face nimic. Le țin pumnii colegilor și sper sa le mearga toate bine si sa aiba rezultate cât mai bune”, a spus George pentru aimx.ro.

George Jinga ar fi trebuit sa fie portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice.„Sunt mai motivat ca niciodată și am de gând sa muncesc in continuare. Europenele (aprilie 2020) sunt un obiectiv mare și desigur ca șansele la o medalie sunt reale cum au fost și pana acum. Sper mereu la o poziție cât mai buna! Voi reprezenta România in continuare cu capul sus!!!”, a mai punctat George. 

Locul lui George a fost luat de Petrut Cotinghiu, iar Lucian Clinciu de la CSA Steaua a fost desemnat antrenorul lotului olimpic de schi alpinism.

Autor: Vlad Lucian Arhire