Reactii de la Campionatul National de biatlon! Tinerii protagonisti sunt optimisti .

736
Reactii de la Campionatul National de biatlon! Tinerii protagonisti sunt optimisti .

Campionatul National de biatlon la Cheile Gradistei i-a gasit pe tinerii sportivi  pregatiti sa se afirme si sa arate atuurile care ii pot recomanda in scurt timp in loturile de seniori.

Campionatul National de biatlon a adus proba de Sprint , iar laureatii sunt:

la junioare I, Ana Larisa Cotrus (CSA Steaua);
juniori I, Raul Flore (CSA Steaua);
junioare III, Andreea Mezdrea (CSS Vatra Dornei);
juniori III Robert Grumeza (CSS Dinamo Rasnov);
juniori II George Coltea (CSS Dinamo Rasnov).

Campionatul National de biatlon a adus la  juniori, la Cheile Gradistei-Fundata confirmarea campionilor in proba de Pursuit.

S-au impus Andreea Mezdrea, Robert Grumezea, George Coltea, Larisa Cotrus si Raul Flore.

Campionatul National de biatlon la juniori s-a incheiat frumos pentru Raul Flore.

„Dupa doua zile de concurs, sprint si pursuit am reusit sa obtin locul 1 in ambele zile. Atmosfera este diferita de cea resimtita la competitiile internationale, unde este mult mai greu sa faci fat presiunii. In tara concursul este intre prieteni, deci ne cunoastem bine.
Sezonul 2017-2018 a fost diferit pentru mine deoarece de la inceput m-am antrenat cu echipa de seniori si am participat pentru prima data la 5 cupe IBU. Am concurat si la Campionatul European, in total 13 curse. Fiind inca junior rezultatele nu au fost stralucite, cele mai bune locuri fiind 49 si 50.” 

Campionatul National de biatlon s-a incheiat cu o surpriza pentru Larisa Cotrus.

„Nu ma asteptam  sa castig cu o diferenta asa de mare. Ma bucur ca am reusit sa obtin acest rezultat. Sezonul meu nu a fost unul foarte bun , concurenta este foarte mare. Sper ca pe viitor sa fie mult mai bine.”

Campionatul National de biatlon i-a adus succes lui George Coltea!

„Am obtinut 2 titluri de campion national!  Podiumul a fost completat de colegii mei de la CSS Dinamo Rasnov. Duicu Adelin a obtinut locul 2 in ambele zile. Catalin Cianga a obtinut locul 3 in Proba de Sprint si Bogdan Tatoiu a obtinut locul 3 in proba de Pursuit. La stefeta am castigat impreuna cu Duicu Adelin si Cianga Catalin.”

In continuare George Coltea se pregateste pentru Campionatul Scolar urmat de o pauza de aproximativ doua luni de odihna/refacere. Urmatorul obiectivul principal este  Campionatul Mondial de Role care va fi organizat la Nove Mesto in Cehia.

Campionatul National de biatlon i-a adus doua titluri si Andreei Mezdrea.

” Am castigat dupa  multe antrenamente. Am depus mult efort in pregatirea pe care am inceput-o in iulie la centrul olimpic. A fost primul an al meu de centru, iar asta a insemnat sa schimb total stilul de antrenamente. Am schimbat profesorii, colegii si chiar modul de viata. Sunt mai mult plecata prin cantonamente decat acasa. Am ajuns intr-un colectiv foarte frumos.  Profesori care chiar si atunci cand simteam ca nu mai pot, faceau sa fie bine. Am avut noroc de sustinerea parintilor si a profesorilor mei de la clubul CSS Vatra Dornei.
Anul acesta am mai reusit sa ajung si la concursuri internationale. Am reusit sa particip si la Mondiale, unde am terminat pe locurile 43, 16-cu ștafeta, 28 și respectiv 50 in probele de biatlon.”

Autor: Ovidiu Pețenghea