Record pentru Martin la primul concurs de natatie in afara Romaniei in 2019

295
Record pentru Martin la primul concurs de natatie in afara Romaniei in 2019

Record pentru Martin la 50 de metri si 100 metri fluture! Vechiul record la 50 fluture ii apartinea lui Radu Marius(2012), iar cel de la 100 fluture lui Stefan Gherghel(2008)! Daniel Cristian Martin a inotat la “Trofeu Internacional de Barcelona”. Sportivul bacauan a fost al doilea la 100m fluture, cu timpul de 52.35 secunde. La doar 19 ani, Martin a facut un nou record national si la 50 metri fluture, cu timpul de 24.09 secunde. 

Record pentru Martin la Barcelona! Este prima aparitie in strainatate din acest an!

In octombrie anul trecut, Martin incheia seria de concursuri in strainatate in forta. Daniel Martin castiga a opta medalie a delegatiei Romaniei, a doua personala in ultima zi a intrecerilor de inot din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. In Argentina, Daniel  si-a adjudecat doua medalii de argint. La proba de 200 de metri spate, Daniel Martin a trecut de serii cu timpul de 2:00:15. In articolul postat de AIMX aici aflati cu cine s-a intrecut Martin.

Dupa concursul din Argentina acum Daniel Cristian Martin a plecat din nou in  strainatate si a impresionat in Barcelona!

„Am inotat doar doua probe in aceasta competitie 50 metri si 100 metri fluture, ambele soldate cu record national de seniori. Sunt multumit de rezultate pentru ca ma aflu inca in pregatirea pentru Campionatul Mondial din Coreea. Ma intorc acasa unde o sa continui antrenamentele pana in jurul datei de 10 iulie cand o sa plec spre Coreea, la Campionatul Mondial.”-Daniel Cristian Martin

Aparitiile pe podium, cu recorduri confirma progresul reprezentantului Bacaului, in colaborarea cu antrenorul Iulian Matei.

In acest an Martin a inotat la Internationalele Romaniei. In clasamentul general al celor mai bune performante FINA, Daniel Martin s-a clasat pe locul 3 la seniori si locul 1 la juniori.

Pe AIMX puteti citi aici si despre castigatoarea de la Cupa Seva dupa 5 locuri 1 in toate probele competitiei!

AUTOR: Ovidiu Pețenghea