Record pentru Paul Georgescu. E primul roman care inoata 100 km in conditii aparte

1126
Record pentru Paul Georgescu. E primul roman care inoata 100 km in conditii aparte

Record pentru Paul Georgescu dupa un inot de peste 100 kilometri! Paul a inotat 104,084 kilometri in peste 21 ore si 42 de minute. “A fost cel mai dificil proiect din cariera mea din cauza lungimii traseului. Nu stiam la ce sa ma astept. Epuizarea a aparut spre final. Nu am mai reusit sa ma alimentez cum trebuie. A fost o revansa pentru mine dupa ce prima data in Canalul Manecii am fost scos afara din cauza furtunii. Acum am invins eu. A fost frumos per total”, a declarat Paul pentru aimx.ro.

Record pentru Paul Georgescu dupa un efort incredibil. Paul a inotat intr-un ritm uimitor, fara oprire in Dunare!

Paul Georgescu si-a depasit performanta personala de inot fara oprire. In timpul inotului de 21 de ore si 42 de minute a avut de toate: vant, valuri mari, canicula, furtuna si ploaie totentiala. Ultramaratonul acvatic a marcat si o intalnire in Dunare intre inotatorii in ape deschise! Paul Georgescu si Avram Iancu au inotat pe traseul Moldova Noua – Portile de Fier. Si Avram a anuntat ca incerca sa parcurga 120 de kilometri in 30-35 de ore. A fost nevoit sa abandoneze dupa ce a fost surprins de furtuna.

Paul Georgescu si-a fixat un obiectiv la care ti-e greu sa te si gandesti. A inotat fara oprire in lacul Portile de Fier 1, parte din proiectul romanesc „Seven Lakes”. Este primul roman care reuseste sa parcurga o asemenea distanta impresionanta. Sunt putini inotatori la nivel mondial care se pot lauda ca au in palmares peste 100 de kilometri inotati non-stop.

Paul Georgescu a inotat in Dunare de la Moldova Veche pana la Portile de Fier 1

Paul Georgescu a revenit in actiune in Romania! Ar fi trebuit sa inoate in Japonia la sfarsitul lui iulie, iar intre Spania si Maroc in luna octombrie. Contextul pandemic l-a facut sa se orienteze catre recorduri stabilite in Romania! Omul care a scris istorie pentru Romania in inotul in ape libere si in ice swimming s-a reorientat rapid. Si-a propus un test de anduranta extrem: peste 100 de kilometri de la Moldova Veche pana la Portile de Fier.

Record pentru Paul Georgescu. E primul roman care inoata 100 km in conditii aparte

Recordul a fost stabilit dupa o cursa cu multe peripetii. Au fost doua episoade de furtuna si valuri mari. Paul a reusit sa depaseasca bariera celor 100 de km. Acesta a iesit din apa la Orsova, in Mehedinti, bucuros ca a reusit o asemenea performanta, dupa un efort neintrerupt de 21 de ore si 42 de minute.

„Tin sa multumesc foarte mult sponsorilor mei care m-au sprijinit in provocarile mele extreme, Catena Racing Team si Gotton, cat si partenerului oficial al acestui ultramaraton acvatic din Dunare: Hidroelectrica”, a mai spus Paul Georgescu.

Pe AIMX aflati aici si despre examenul luat de canotorul Andrei Oltean, paramedicul voluntar la SMURD.

Autor Ovidiu Pețenghea